Autostrada Ploiești – Buzău: Un constructor din Neamț contestă câștigarea lotului 3 de către turcii de la Nurol

Asocierea româno - bulgară Danlin XXL - Hydrostroy AD - VDH AD contestă rezultatul licitației pentru construirea lotului 3 Pietroasele/Stâlpu – Buzău din Autostrada Ploiești – Buzău (A7). Liderul asocierii, constructorul din județul Neamț, se consideră nedreptățit și cere reevaluarea ofertei sale precum și pe cea a turcilor din asocierea Nurol - Makyol, declarată câștigătoare.
Anemona Andone - lun, 07 nov. 2022, 20:39
Autostrada Ploiești – Buzău: Un constructor din Neamț contestă câștigarea lotului 3 de către turcii de la Nurol

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat pe 27 octombrie un nou câștigător al licitației pentru lotul 3 din Autostrada Ploiești – Buzău, respectiv asocierea Nurol – Makyol. Inițial, CNAIR desemnase câștigătoare oferta asocierii conduse de bihorenii de la Drum Asfalt, însă acest rezultat a fost contestat.

Tot pe 27 octombrie, CNAIR a respins din nou oferta asocierii Danlin XXL – Hydrostroy AD – VDH AD ca neconformă, din cauză că experiența unor ingineri ai asocierii nu ar corespunde cerințelor de la licitație.

Nemulțumit de noul rezultat al procedurii, constructorul din județul Neamț Danlin XXL a depus contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

 

 

 

 

 

 

 

Rămâne de văzut care va fi decizia CNSC și când va fi semnat contractul pentru acest lot din Autostrada Ploiești – Buzău.

Noul câștigător desemnat pentru construcția lotului 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău, anunțat pe 27 octombrie, este asocierea de constructori turci NUROL INŞAAT VE TICARET ANONIM ŞIRKETI (LIDER DE ASOCIERE) – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S, cu o ofertă financiară de 1,093 de miliarde de lei (fără TVA).

Potrivit ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, decizia de desemnare a acestui câștigător a fost luată de CNAIR după finalizarea procesului de reevaluare a ofertelor, în conformitate cu dispozițiile CNSC și ale Curții de Apel București.

„Dacă nu vor exista contestații, CNAIR va putea semna contractul pentru execuția lucrărilor cu asocierea de constructori turci după 10 zile”, explica atunci Grindeanu.

Lotul 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău (Pietroasele – Municipiul Buzău) are o lungime de 13,9 km și trebuie finalizat în 20 de luni.

Pe acest lot urmează să fie construite inclusiv 8 poduri și un pasaj cu lungimea de 1,26 km.

Construcția acestui lot al A7 este finanțată prin PNRR.

Loturile 1 și 2 din Autostrada Ploiești – Buzău au deja constructori, respectiv asocierile Pizzarotti – Retter și Coni – Trace, care au raportat primele progrese pe șantiere. De asemenea, din cele 13 loturi ale A7, finanțate prin PNRR, au mai fost semnate contractele pentru loturile 1 și 4 din Autostrada Buzău – Focșani, cu grupul UMB.

Te-ar mai putea interesa și
Stoltenberg, la Bucureşti: NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat
Stoltenberg, la Bucureşti: NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat
Alianţa Nord-Atlantică este aici, este vigilentă şi este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat, a declarat, marţi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-o......
Rusia discută o posibilă uniune în domeniul gazelor cu Kazahstan şi Uzbekistan
Rusia discută o posibilă uniune în domeniul gazelor cu Kazahstan şi Uzbekistan
Rusia discută o posibilă uniune în domeniul gazelor cu Kazahstan şi Uzbekistan pentru a sprijini livrările între cele ...
Drăgan, Ministerul Energiei: Nu există riscul să apară un deficit de carburanţi în România, odată cu embargoul asupra ţiţeiului rusesc
Drăgan, Ministerul Energiei: Nu există riscul să apară un deficit de carburanţi în România, odată cu embargoul asupra ...
Embargoul impus de Uniunea Europeană asupra ţiţeiului rusesc adus pe mare începând cu data de 5 decembrie nu va duce ...
Încă o scădere pentru ROBOR. Cele mai mici valori din ultimele patru luni – 29.11.2022
Încă o scădere pentru ROBOR. Cele mai mici valori din ultimele patru luni – 29.11.2022
ROBOR la trei luni continuă să scadă şi înregistrează cele mai mici valori din iulie 2022 şi până acum. Scăderile ...