Autostrada România – Serbia: Studiul de fezabilitate pentru Timișoara – Moravița va fi gata în toamnă – Grindeanu

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat vineri la Timișoara că studiul de fezabilitate pentru șoseaua de mare viteză care va lega România de Serbia va fi gata în toamnă. Ulterior, proiectul autostrăzii Timișoara - Moravița va fi lansat în licitație pentru lucrări, concomitent cu cel privind drumul expres Arad - Oradea, potrivit lui Grindeanu.
Anemona Andone - vin, 07 apr. 2023, 12:55
Autostrada România - Serbia: Studiul de fezabilitate pentru Timișoara - Moravița va fi gata în toamnă - Grindeanu

„Celălalt proiect e undeva cu o lună și jumătate mai întârziat. Și anume SF-ul pe Timișoara – Moravița. Undeva în septembrie va fi finalizat, ceea ce înseamnă că în toamna aceasta târzie va putea fi lansat și acesta în licitație”, a spus șeful Transporturilor pe șantierul Aeroportului din Timișoara.

Grindeanu a subliniat că România intră în lupta contra – cronometru pentru a face parte din marele coridor european de transport de la Gdansk (Polonia) la Salonic (Grecia).

„Atât timp cât se va face legătura și va fi o intersecție de autostrăzi, una care vine dinspre nord Oradea – Arad – Timișoara – Moravița și merge spre sudul Europei, aceasta va fi o bucată dintr-un culoar extrem de important și anume legătura de la Gdansk la Salonic (…) aceasta este cea mai scurtă legătură. De aceea e important și e o cursă contra-cronometru”, a punctat Grindeanu.

El a mai spus că a avut o discuție cu președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, despre stadiul drumului expres Oradea – Arad. „Vor termina și ei studiul de fezabilitate undeva cam în aceeași perioadă cu Timișoara – Moravița, astfel încât să poată fi lansat în această toamnă în execuție tot acest traseu de la Oradea până la Moravița, sigur separat”, a adăugat șeful Transporturilor.

Contractul de elaborare a studiului de fezabilitate pentru Autostrada Timișoara – Moravița a fost semnat în martie 2020 cu asocierea Search Corporation – Egis, pentru suma de 8,73 de milioane de lei, fără TVA.

Termenul pentru finalizarea sa, care era inițial 4 mai 2022, a fost prelungit până pe 9 septembrie 2023, conform datelor de pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

La începutul anului trecut, ministrul Transporturilor estima finalizarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Timișoara – Moravița în toamna anului 2022.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
DNSC: Noi anunțuri care promovează false oportunități de investiții au fost postate pe rețelele Meta. Atacatorii se folosesc de imaginea Enel și a altor companii mari
DNSC: Noi anunțuri care promovează false oportunități de investiții au fost postate pe rețelele Meta. Atacatorii se ...
Noi postări sponsorizate pe social media care promovează falsele oportunităţi de investiţii vizează utilizatori din România ai platformelor Meta, atacatorii folosindu-se de tehnologia deepfake......
Christine Lagarde îl asigură pe guvernatorul Băncii Poloniei că legislația europeană îl protejează, în condițiile în care riscă să fie pus sub acuzare de noua putere
Christine Lagarde îl asigură pe guvernatorul Băncii Poloniei că legislația europeană îl protejează, în condițiile ...
Legislaţia Uniunii Europene îl protejează pe guvernatorul Băncii Naţionale a Poloniei dacă următorul Guvern de la ...
A doua avarie în reţeaua de termoficare din București în doar o săptămână. Peste 2.000 de blocuri afectate
A doua avarie în reţeaua de termoficare din București în doar o săptămână. Peste 2.000 de blocuri afectate
2.057 de blocuri din București primeau, în jurul orei 19.45, agent termic sub parametri sau nu aveau apă caldă și căldură, ...
Senatul a adoptat noi măsuri antifumat. Amenzile pot ajunge și la 10.000 de lei
Senatul a adoptat noi măsuri antifumat. Amenzile pot ajunge și la 10.000 de lei
Persoanele fizice care fumează în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele ...