Autostrada România – Serbia: Studiul de fezabilitate pentru Timișoara – Moravița va fi gata în toamnă – Grindeanu

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat vineri la Timișoara că studiul de fezabilitate pentru șoseaua de mare viteză care va lega România de Serbia va fi gata în toamnă. Ulterior, proiectul autostrăzii Timișoara - Moravița va fi lansat în licitație pentru lucrări, concomitent cu cel privind drumul expres Arad - Oradea, potrivit lui Grindeanu.
Anemona Andone - vin, 07 apr. 2023, 12:55
Autostrada România - Serbia: Studiul de fezabilitate pentru Timișoara - Moravița va fi gata în toamnă - Grindeanu

„Celălalt proiect e undeva cu o lună și jumătate mai întârziat. Și anume SF-ul pe Timișoara – Moravița. Undeva în septembrie va fi finalizat, ceea ce înseamnă că în toamna aceasta târzie va putea fi lansat și acesta în licitație”, a spus șeful Transporturilor pe șantierul Aeroportului din Timișoara.

Grindeanu a subliniat că România intră în lupta contra – cronometru pentru a face parte din marele coridor european de transport de la Gdansk (Polonia) la Salonic (Grecia).

„Atât timp cât se va face legătura și va fi o intersecție de autostrăzi, una care vine dinspre nord Oradea – Arad – Timișoara – Moravița și merge spre sudul Europei, aceasta va fi o bucată dintr-un culoar extrem de important și anume legătura de la Gdansk la Salonic (…) aceasta este cea mai scurtă legătură. De aceea e important și e o cursă contra-cronometru”, a punctat Grindeanu.

El a mai spus că a avut o discuție cu președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, despre stadiul drumului expres Oradea – Arad. „Vor termina și ei studiul de fezabilitate undeva cam în aceeași perioadă cu Timișoara – Moravița, astfel încât să poată fi lansat în această toamnă în execuție tot acest traseu de la Oradea până la Moravița, sigur separat”, a adăugat șeful Transporturilor.

Contractul de elaborare a studiului de fezabilitate pentru Autostrada Timișoara – Moravița a fost semnat în martie 2020 cu asocierea Search Corporation – Egis, pentru suma de 8,73 de milioane de lei, fără TVA.

Termenul pentru finalizarea sa, care era inițial 4 mai 2022, a fost prelungit până pe 9 septembrie 2023, conform datelor de pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

La începutul anului trecut, ministrul Transporturilor estima finalizarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Timișoara – Moravița în toamna anului 2022.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...