1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Autostrada Sebeș - Turda: S-a deschis circulația pe lotul 1 Update FOTO VIDEO

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș - Turda (A10) a fost dat în trafic după ora 17:00. Ministrul Transporturilor Lucian Bode anunțase anterior deschiderea circulației. Prezent la inaugurarea lotului, constructorul italian Pizzarotti și-a exprimat speranța de a câștiga noi contracte în România, în urma participării la alte licitații în curs.

03 dec, 2020 | | ECONOMICA.net

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis live imagini de la momentul deschiderii circulației pe lotul 1 din Autostrada Sebeș - Turda (video jos).

Lungimea sectorului dat în trafic este de 14,8 km și face legătura între Nodul Rutier Sebeș (legătura cu DN1 prin bretelele 5 și 6), Nodul Rutier Alba Iulia Sud și Nodul Rutier Alba Iulia Nord (bretelele 1, 2 si 3), precizează CNAIR.
 
Pe acest sector de autostradă este instituită o restricție de viteză de 100km/h.
 
Odată cu inaugurarea parțială a lotului construit de italienii de la Pizzarotti, șeful Transporturilor a subliniat că în ultimele 12 luni au fost dați în trafic 77 de kilometri de autostradă în România, urmând ca până la finalul anului să se circule și pe cei circa 10 kilometri ai lotului Râșnov - Cristian din Autostrada Comarnic - Brașov.

Joi, 3 decembrie 2020, au fost dați în trafic circa 15 km din lotul 1 al Autostrăzii Sebeș - Turda (A10), urmând ca deschiderea integrală a traficului să aibă loc în iunie 2021, simultan cu finalizarea lotului 2 din A10, se arată pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Contractul pentru construcția celor 17 kilometri ai lotului 1 din Autostrada Sebeș – Turda a fost atribuit Asocierii Impresa Pizzarotti – Pomponio Construcții, pentru suma de 541,73 milioane de lei. Ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul 1 din A10 a fost emis în decembrie 2014, iar perioada contractuală includea patru luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție.

Astfel, termenul inițial pentru finalizarea lor era octombrie 2016, conform contractului, însă acesta a tot fost prelungit. În realizarea acestui lot de autostradă au fost întâmpinate o mulțime de probleme, de la întârzieri în avizarea declarației de proiectare și în exproprierea suprafețelor necesare până la execuția de lucrări fără autorizație de construire, ce au fost menținute ulterior prin ordin de ministru.

Tot în decembrie 2014 a fost emis ordinul de începere și pentru lotul 2 din Autostrada Sebeș - Turda, construit de grecii de la Aktor și al cărui termen de finalizare a fost prelungit până în vara anului viitor. 

 Autostrada Sebeș - Turda, lot 1 (Sursa video: Ziarul Unirea)

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO