1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Autostrada Sebeş – Turda: CNAIR anunţă o mobilizare slabă a constructorului grec Aktor pe lotul 2 (VIDEO)

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a postat săptămâna aceasta imagini video de pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda, unde spune că a constatat o mobilizare slabă a constructorului. Şefii de la Drumuri se bazau şi pe acest lot în estimările lor privind numărul de kilometri de autostradă finalizaţi anul acesta. 

20 mar, 2019 | | ECONOMICA.net

"Imagini de pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș - Turda, antreprenor AKTOR S.A. S-a constatat o mobilizare slabă având în vedere că data oficială de începere a lucrărilor a fost 15 martie", spun reprezentanţii CNAIR.

Ei adaugă că antreprenorul elen și-a asumat ca termen pentru dare în circulație sfârșitul acestui an.

Şi reprezentanţii Asociaţie Pro Infrastructură au postat la începutul anului imagini de pe şantierul lotului 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda, despre care au spus la acea dată că era încremenit. Mai mult, reprezentanţii ONG-ului dedicat infrastructurii estimau că lucrările nu vor fi finalizate anul acesta, având în vedere mobilizarea foarte slabă a constructorului elen, Aktor.

În replică, reprezentanţii Aktor au spus atunci pentru ECONOMICA.NET că vor finaliza lucrările pe lotul 2 din Autostrada Sebeş - Turda în termenul promis autorităţilor.

"Aktor îşi va îndeplini promisiunile şi angajamentele pentru Sebeş - Turda, aşa cum a procedat în cazul secţiunii din A3", a declarat Mary Andreadi, director comunicare corporate al grupului Ellaktor din care face parte Aktor.

Aceasta preciza că în cei 17 ani de prezenţă în România, Aktor a implementat nouă proiecte, inclusiv secţiunea recent inaugurată din Autostrda Bucureşti - Ploieşti (A3). De asemenea, compania a finalizat în mare parte lucrările de modernizare de pe drumul naţional Baia Mare - Sighetu Marmaţiei şi de pe calea ferată Micăsasa - Coşlariu din tronsonul Braşov - Simeria şi continuă lucrările la lotul 2 din Autostrada Sebeş - Turda şi la calea ferată Gurasada - Ilteu.

Reprezentanţii grupului elen au amintit şi că ei au preluat toate obligaţiile după intrarea insolvenţa a partenerului român în cadrul proiectelor de pe Sebeş - Turda şi A3.

În ceea ce priveşte capacitatea constructorului elen de a prelua noi proiecte, precum cel câştigat recent pe lotul 3 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud, Mary Andreadi a subliniat că "Aktor are expertiza, forța de muncă, puterea financiară și capacitatea de a furniza rezultate chiar și în cadrul celor mai exigente circumstanțe şi să le dovedească celor care s-au grăbit la concluzii neîntemeiate că se înşală".

Cu peste 24 de kilometri lungime, lotul 2 este cel mai mare dintre cele patru loturi ale Autostrăzii Sebeş - Turda (A10). Construcţia acestuia a fost atribuită în urmă cu cinci ani Asocierii Aktor - Euro Construct Trading 98 pentru suma de 549,33 milioane de lei. În februarie, stadiul lucrărilor pe acest lot a ajuns la 49%, conform datelor de pe site-ul CNAIR.

Compania Aktor a mai construit în România Autostrada Urbană, adică cei 3,3 kilometri de la intrarea în Capitală a Autostrăzii Bucureşti - Ploieşti. Aceasta a fost deschisă traficului la finele lui 2018, cu circa un an mai târziu faţă de termenul contractual iniţial (noiembrie 2017).

De asemenea, constructorul grec a fost declarat recent câştigătorul contractului pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud, după ce anterior contestaţiilor fusese declarat câştigător constructorul român Dorinel Umbrărescu.

Aktor mai este implicată în România şi în lucrări de modernizare a căii ferate şi a depus oferte, dar şi contestaţii în cadrul licitaţiilor în derulare ale CFR SA.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO