1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Autostrada Sebeş – Turda: CNAIR anunţă o mobilizare slabă a constructorului grec Aktor pe lotul 2 (VIDEO)

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a postat săptămâna aceasta imagini video de pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda, unde spune că a constatat o mobilizare slabă a constructorului. Şefii de la Drumuri se bazau şi pe acest lot în estimările lor privind numărul de kilometri de autostradă finalizaţi anul acesta. 

20 mar, 2019 | | ECONOMICA.net

"Imagini de pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș - Turda, antreprenor AKTOR S.A. S-a constatat o mobilizare slabă având în vedere că data oficială de începere a lucrărilor a fost 15 martie", spun reprezentanţii CNAIR.

Ei adaugă că antreprenorul elen și-a asumat ca termen pentru dare în circulație sfârșitul acestui an.

Şi reprezentanţii Asociaţie Pro Infrastructură au postat la începutul anului imagini de pe şantierul lotului 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda, despre care au spus la acea dată că era încremenit. Mai mult, reprezentanţii ONG-ului dedicat infrastructurii estimau că lucrările nu vor fi finalizate anul acesta, având în vedere mobilizarea foarte slabă a constructorului elen, Aktor.

În replică, reprezentanţii Aktor au spus atunci pentru ECONOMICA.NET că vor finaliza lucrările pe lotul 2 din Autostrada Sebeş - Turda în termenul promis autorităţilor.

"Aktor îşi va îndeplini promisiunile şi angajamentele pentru Sebeş - Turda, aşa cum a procedat în cazul secţiunii din A3", a declarat Mary Andreadi, director comunicare corporate al grupului Ellaktor din care face parte Aktor.

Aceasta preciza că în cei 17 ani de prezenţă în România, Aktor a implementat nouă proiecte, inclusiv secţiunea recent inaugurată din Autostrda Bucureşti - Ploieşti (A3). De asemenea, compania a finalizat în mare parte lucrările de modernizare de pe drumul naţional Baia Mare - Sighetu Marmaţiei şi de pe calea ferată Micăsasa - Coşlariu din tronsonul Braşov - Simeria şi continuă lucrările la lotul 2 din Autostrada Sebeş - Turda şi la calea ferată Gurasada - Ilteu.

Reprezentanţii grupului elen au amintit şi că ei au preluat toate obligaţiile după intrarea insolvenţa a partenerului român în cadrul proiectelor de pe Sebeş - Turda şi A3.

În ceea ce priveşte capacitatea constructorului elen de a prelua noi proiecte, precum cel câştigat recent pe lotul 3 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud, Mary Andreadi a subliniat că "Aktor are expertiza, forța de muncă, puterea financiară și capacitatea de a furniza rezultate chiar și în cadrul celor mai exigente circumstanțe şi să le dovedească celor care s-au grăbit la concluzii neîntemeiate că se înşală".

Cu peste 24 de kilometri lungime, lotul 2 este cel mai mare dintre cele patru loturi ale Autostrăzii Sebeş - Turda (A10). Construcţia acestuia a fost atribuită în urmă cu cinci ani Asocierii Aktor - Euro Construct Trading 98 pentru suma de 549,33 milioane de lei. În februarie, stadiul lucrărilor pe acest lot a ajuns la 49%, conform datelor de pe site-ul CNAIR.

Compania Aktor a mai construit în România Autostrada Urbană, adică cei 3,3 kilometri de la intrarea în Capitală a Autostrăzii Bucureşti - Ploieşti. Aceasta a fost deschisă traficului la finele lui 2018, cu circa un an mai târziu faţă de termenul contractual iniţial (noiembrie 2017).

De asemenea, constructorul grec a fost declarat recent câştigătorul contractului pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud, după ce anterior contestaţiilor fusese declarat câştigător constructorul român Dorinel Umbrărescu.

Aktor mai este implicată în România şi în lucrări de modernizare a căii ferate şi a depus oferte, dar şi contestaţii în cadrul licitaţiilor în derulare ale CFR SA.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO