Autostrada Sebeș – Turda: grecii de la Aktor spun că au acum 600 de muncitori pe lotul 2 și că vor crește personalul la 750 FOTO VIDEO

Peste 600 de muncitori sunt mobilizați acum pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, urmând ca numărul lor să crească la 750, a anunțat joi constructorul elen Aktor. Conform celor mai recente estimări, acest lot ar trebui finalizat în noiembrie, la aproape șase ani de la emiterea ordinului de începere.
Anemona Andone - joi, 21 mai 2020, 12:02
Autostrada Sebeș - Turda: grecii de la Aktor spun că au acum 600 de muncitori pe lotul 2 și că vor crește personalul la 750 FOTO VIDEO

„Asocierea Aktor – Euro Construct are acum peste 600 de angajați pentru construcția tronsonului de 24,25 km care se întinde de la Pârâul Iovului la Aiud, Aktor intenționând să crească personalul la peste 750 de muncitori, pentru finalizarea proiectului”, se arată într-un comunicat al Aktor.

De asemenea, compania a mărit numărul echipamentelor de construcție specializate, utilizate în proiect, la 139 de camioane, 26 de compactoare, 31 de excavatoare, 8 buldozere, 5 finisoare (mașini de asfalt și pachete BSC), 7 gredere, 9 camioane de beton.

„În plus, două stații de asfalt, două stații de stabilizat cu ciment și o stație de producție beton sunt de asemenea în operare și contribuie la așternerea asfaltului”, potrivit Aktor.

Constructorul elen a mai spus că, în contextul pandemiei de coronavirus, toate lucrările la proiect sunt în prezent executate în conformitate cu măsurile stricte de sănătate și siguranță.

Și Impresa Pizzarotti, constructorul italian al lotului 1 din Autostrada Sebeș – Turda, a anunțat săptămâna trecută o creștere semnificativă a mobilizării pe șantier.

Contractul pentru construcția celor 24,25 kilometri ai lotului 2 din Autostrada Sebeș – Turda a fost atribuit Asocierii Aktor – Euro Construct, pentru suma de 549,33 milioane de lei.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în decembrie 2014, iar cel mai nou termen estimat pentru finalizarea lucrărilor este noiembrie 2020.

Tot în decembrie 2014 a fost emis ordinul de începere și pentru lotul 1 din Autostrada Sebeș – Turda, care ar trebui să fie gata tot în noiembrie 2020, după mai multe amânări de termene.

Cu câteva luni mai devreme, respectiv în mai 2014, s-a dat startul lucrărilor și pe loturile 3 și 4 din Autostrada Sebeș  – Turda. Acestea au fost însă recepționate și date în trafic încă din iulie 2018.

Te-ar mai putea interesa și
Cartierele din București cu cele mai ieftine apartamente cu două camere
Cartierele din București cu cele mai ieftine apartamente cu două camere
Prețurile cerute de proprietarii de apartamente cu două camere din București au scăzut în medie cu 3% în septembrie 2023 față de aceeași lună a anului trecut, potrivit datelor portalului......
Autoritățile armene anunță că ultimul autobuz cu refugiați a părăsit Nagorno-Karabah
Autoritățile armene anunță că ultimul autobuz cu refugiați a părăsit Nagorno-Karabah
Ultimul autobuz ce transporta refugiaţi etnici armeni din Nagorno-Karabah a părăsit această enclavă, a anunţat luni ...
Ministrul german al Apărării Boris Pistorius: Germania va reacționa foarte rapid dacă tensiunile dintre Serbia și Kosovo escaladează
Ministrul german al Apărării Boris Pistorius: Germania va reacționa foarte rapid dacă tensiunile dintre Serbia și Kosovo ...
Germania monitorizează îndeaproape tensiunile dintre Serbia şi Kosovo, a asigurat luni ministrul german al Apărării ...
Vitesco Technologies a deschis în Timișoara o unitate de testare dedicată mobilității electrice
Vitesco Technologies a deschis în Timișoara o unitate de testare dedicată mobilității electrice
Vitesco Technologies, un dezvoltator și producător de sisteme de propulsie de ultimă generație pentru mobilitate sustenabilă, ...