O altă autostradă se crapă înainte de deschidere: Lotul 4 din Sebeş-Turda are fisuri pe margini. Ce spune constructorul

Lotul 4 al Autostrăzii Sebeş – Turda, finalizat în proporţie de 99%, a început să se crape pe margini într-o zonă cu alunecare de taluz, conform unor imagini realizate pe şantier. Şeful firmei constructoare spune că problemele vor fi remediate, fiind necesare lucrări minore.
Economica.net - mie, 28 mart. 2018, 08:33
O altă autostradă se crapă înainte de deschidere: Lotul 4 din Sebeş-Turda are fisuri pe margini. Ce spune constructorul

După lotul 3 al Autostrăzii Sebeş – Turda, pe care oficialii de la Drumuri nu au vrut să îl recepţioneze din cauza „alunecării ca pe gresie”, şi lotul 4 pare că are probleme.

Conform unor imagini de astăzi (n.r. 28 martie 2018) şi marţi 27 martie 2018, taluzul de pe o porţiune din lotul 4 a luat-o la vale, iar autostrada a început să se crape pe margini.

 

Acest lot este construit de către austriecii de la Porr şi este finalizat în proporţie de 99%, conform datelor de pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Remedierile necesare în această zonă, lucrări minore, sunt în derulare, spre satisfacerea clientului”, a spus pentru ECONOMICA.NET Klaus Bleckenwegner, CEO-ul Porr Construct România.

Conform celor mai recente declaraţii ale ministrului Transporturilor Lucian Şova, loturile 3 şi 4 din Autostrada Sebeş – Turda ar putea să fie inaugurate în luna mai.

Între timp, italienii de la Tirrena Scavi au demarat săptămâna aceasta lucrări de reparaţii pe lotul 3 al Autostrăzii Sebeş – Turda. La inspecţia din ianuarie, CNAIR a refuzat să facă recepţia acestui lot, din cauza problemelor de siguranţă rutieră generate de bitumul în exces şi de rugozitatea şi planeitatea neconforme. Reprezentanţi ai constructorului, precum şi un ONG dedicat infrastructurii, susţineau atunci că autostrada e gata încă de anul trecut şi trebuie deschisă circulaţiei.

Rămâne de văzut dacă până în luna mai, termenul anunţat de ministrul Transporturilor, vor fi remediate toate problemele constatate pe cele două loturi de autostradă, astfel încât să fie deschise circulaţiei.

Contractul pentru construirea celor 12 kilometri ai lotului 3 din Autostrada Sebeş – Turda a fost semnat în aprilie 2014 cu Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA, pentru suma de 420,5 milioane de lei (circa 80% din estimarea inițială a CNAIR de 532 milioane de lei).

Contractul pentru construirea celor 16 kilometri ai lotului 4 din Autostrada Sebeş – Turda a fost atribuit companiei austriece PORR în aprilie 2014 şi este în valoare de 470 de milioane de lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în mai 2014, iar termenul iniţial de finalizare a acestora era martie 2016.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...