Autostrada Sibiu – Făgăraș: Astăzi se lansează în licitație trei din cele patru loturi – Grindeanu UPDATE

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat că trei din cele patru loturi ale Autostrăzii Sibiu - Făgăraș vor fi lansate astăzi la licitație. Luni seara, acesta a precizat că anunțurile de licitație pentru loturile 2, 3 și 4 au fost trimise spre publicare în SEAP.
Anemona Andone - lun, 01 aug. 2022, 13:11
Autostrada Sibiu - Făgăraș: Astăzi se lansează în licitație trei din cele patru loturi - Grindeanu UPDATE

UPDATE 20:00

CNAIR a transmis astăzi spre publicare în SEAP anunțurile de participare pentru 3 din cele 4 loturi ale acestei autostrăzi, a anunțat luni seara ministrul Tranporturilor.
Loturile ce urmează să apară în SEAP sunt:
  •  Lotul 2: Avrig-Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1), în lungime de 19,92 km și cu o valoare estimată de 1,713 miliarde de lei (fără TVA)
  • Lotul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B), în lungime de 17,61 km și cu o valoare estimată de 1,836 miliarde de lei (fără TVA)
  • Lotul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș (cu o lungime de 16,26 km) și Drum de legătură cu DN1 (cu o lungime de 5,65 km), cu o valoare totală estimată de 1,163 miliarde de lei (fără TVA).
Datele limită pentru depunerea ofertelor sunt :
– 11 octombrie 2022/lotul 2
– 12 octombrie 2022 /lotul 3
– 13 octombrie 2022/lotul 4.
Pentru fiecare lot perioada de proiectare va fi de 12 luni și cea de execuție a lucrărilor va fi de 36 de luni, iar întregul proiect este finanțat din fonduri europene nerambursabile.
Anunțurile de participare vor fi vizibile ulterior publicării acestora în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
autostrada sibiu fagaras

Știrea inițială

„Astăzi se lansează în licitație trei din cele patru loturi ale Autostrăzii Sibiu – Făgăraș”, a spus șeful Transporturilor cu ocazia semnării celui mai mare contract de autostradă, cel pentru secțiunea 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești.

Pe 22 iulie 2022, secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu anunța că documentațiile de atribuire pentru execuția lucrărilor la toate cele patru tronsoane ale Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (68 km) au fost finalizate și transmise spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP).

Traseul Autostrăzii Sibiu – Făgăraș pornește din dreptul localității Boița și se termină în apropierea Municipiului Făgăraș.

Lungimea autostrăzii este de 68 km și este împărțită în 4 tronsoane:

  • Tronsonul 1 Boița (A1) – Avrig Mârșa (DJ105G) – 14,2 km
  • Tronsonul 2 Avrig Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1) – 19,9 km
  • Tronsonul 3 Arpașu de Jos (DN1)  – Sâmbăta de Sus (DJ105B) – 17,6 km
  • Tronsonul 4 Sâmbăta de Sus (DJ105B) – Municipiul Făgăraș/Drum de legătură cu DN1 – 16,26 km

Valoarea totală a investiției este estimată la 7,5 miliarde de lei cu TVA. Contractele pentru cele patru tronsoane includ 12 luni pentru proeictare și 36 de luni pentru execuție.

Te-ar mai putea interesa și
Nicaragua a rupt relațiile diplomatice cu Țările de Jos
Nicaragua a rupt relațiile diplomatice cu Țările de Jos
Guvernul din Nicaragua a rupt vineri seară relaţiile diplomatice cu Ţările de Jos, pe care le-a acuzat de "intervenţionism", a anunţat Ministerul Afacerilor Externe de la Managua, într-un......
Riscul ca Putin să folosească arme nucleare există, dar nu este unul iminent – oficial american
Riscul ca Putin să folosească arme nucleare există, dar nu este unul iminent – oficial american
Riscul ca preşedintele rus, Vladimir Putin, să folosească arme nucleare există, dar nu pare "iminent", a declarat vineri ...
Joe Biden a promis că SUA vor stabili cu exactitate ce s-a întâmplat în cazul exploziilor de la gazoductele Nord Stream 1 şi 2
Joe Biden a promis că SUA vor stabili cu exactitate ce s-a întâmplat în cazul exploziilor de la gazoductele Nord Stream ...
Preşedintele american Joe Biden a promis vineri că va trimite dispozitive submarine la locul exploziilor produse la gazoductele ...
Polonia distribuie iodură de potasiu din cauza amenințării nucleare
Polonia distribuie iodură de potasiu din cauza amenințării nucleare
Autorităţile poloneze au anunţat vineri că au distribuit comprimate de iodură de potasiu pompierilor din toată ţara, ...