Autostrada Sibiu – Făgăraș: Astăzi se lansează în licitație trei din cele patru loturi – Grindeanu UPDATE

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat că trei din cele patru loturi ale Autostrăzii Sibiu - Făgăraș vor fi lansate astăzi la licitație. Luni seara, acesta a precizat că anunțurile de licitație pentru loturile 2, 3 și 4 au fost trimise spre publicare în SEAP.
Anemona Andone - lun, 01 aug. 2022, 13:11
Autostrada Sibiu - Făgăraș: Astăzi se lansează în licitație trei din cele patru loturi - Grindeanu UPDATE

UPDATE 20:00

CNAIR a transmis astăzi spre publicare în SEAP anunțurile de participare pentru 3 din cele 4 loturi ale acestei autostrăzi, a anunțat luni seara ministrul Tranporturilor.
Loturile ce urmează să apară în SEAP sunt:
  •  Lotul 2: Avrig-Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1), în lungime de 19,92 km și cu o valoare estimată de 1,713 miliarde de lei (fără TVA)
  • Lotul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B), în lungime de 17,61 km și cu o valoare estimată de 1,836 miliarde de lei (fără TVA)
  • Lotul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș (cu o lungime de 16,26 km) și Drum de legătură cu DN1 (cu o lungime de 5,65 km), cu o valoare totală estimată de 1,163 miliarde de lei (fără TVA).
Datele limită pentru depunerea ofertelor sunt :
– 11 octombrie 2022/lotul 2
– 12 octombrie 2022 /lotul 3
– 13 octombrie 2022/lotul 4.
Pentru fiecare lot perioada de proiectare va fi de 12 luni și cea de execuție a lucrărilor va fi de 36 de luni, iar întregul proiect este finanțat din fonduri europene nerambursabile.
Anunțurile de participare vor fi vizibile ulterior publicării acestora în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
autostrada sibiu fagaras

Știrea inițială

„Astăzi se lansează în licitație trei din cele patru loturi ale Autostrăzii Sibiu – Făgăraș”, a spus șeful Transporturilor cu ocazia semnării celui mai mare contract de autostradă, cel pentru secțiunea 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești.

Pe 22 iulie 2022, secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu anunța că documentațiile de atribuire pentru execuția lucrărilor la toate cele patru tronsoane ale Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (68 km) au fost finalizate și transmise spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP).

Traseul Autostrăzii Sibiu – Făgăraș pornește din dreptul localității Boița și se termină în apropierea Municipiului Făgăraș.

Lungimea autostrăzii este de 68 km și este împărțită în 4 tronsoane:

  • Tronsonul 1 Boița (A1) – Avrig Mârșa (DJ105G) – 14,2 km
  • Tronsonul 2 Avrig Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1) – 19,9 km
  • Tronsonul 3 Arpașu de Jos (DN1)  – Sâmbăta de Sus (DJ105B) – 17,6 km
  • Tronsonul 4 Sâmbăta de Sus (DJ105B) – Municipiul Făgăraș/Drum de legătură cu DN1 – 16,26 km

Valoarea totală a investiției este estimată la 7,5 miliarde de lei cu TVA. Contractele pentru cele patru tronsoane includ 12 luni pentru proeictare și 36 de luni pentru execuție.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...