Autostrada Sibiu – Pitești: Austriecii de la Porr au realizat 93% din lucrările de pe lotul 1 FOTO

Constructorul austriac Porr a ajuns la un stadiu fizic de 93% pe lotul 1 din Autostrada Sibiu - Pitești, cel mai important proiect rutier al României. Amintim că această secțiune de circa 13 kilometri urmează să fie deschisă traficului la finalul anului, mai devreme față de termenul contractual, potrivit estimărilor oficiale.
Anemona Andone - joi, 10 nov. 2022, 13:08
Autostrada Sibiu - Pitești: Austriecii de la Porr au realizat 93% din lucrările de pe lotul 1 FOTO

„Autostrada Sibiu – Pitești, Lot 1: 93% stadiu de finalizare a lucrărilor”, spune constructorul austriac pe pagina proprie de LinkedIn.

autostrada sibiu pitesti
sursa: LinkedIn Porr Romania

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potrivit acestuia, au fost turate la maximum motoarele pentru finalizarea construcției primului lot al autostrăzii Sibiu – Pitești, unde se lucrează pe mai multe fronturi:

– Terasamente (lucrări de execuție fundație balast în sensurile giratorii de la Mohu și Boița, platforme șanțuri, drumuri de întreținere)
– Structuri (montare dispozitive de acoperire și rosturi de dilatație, guri de scurgere și țevi de evacuare ape pluviale, curățire și vopsire protectivă anticorozivă)
– Lucrări de drum (așternere mixturi asfaltice pe autostradă, bretele și sensuri giratorii, execuție strat din balast stabilizat în sensurile giratorii de la Mohu și Boița)
– Lucrări hidrotehnice (amenajări hidrotehnice cu gabioane, șanțuri și rigole, instalare separatore de hidrocarburi)
– Siguranța circulației (Instalare parapet metalic, semnalizare verticală, marcaje rutiere, fundații portale)
– Utilități (execuție iluminat, branșamente electrice, sistem ITS)
– CIC și parcări (clădiri de toalete pentru parcări, clădiri operaționale și platfome din interiorul CIC)

autostrada sibiu pitesti

sursa: LinkedIn Porr Romania

Prima secțiune din Autostrada Sibiu – Pitești (A1) ar putea fi inaugurată pe 15 decembrie, a anunțat Asociația Pro Infrastructură (API). Informația nu a fost confirmată încă oficial. „Primii și ultimii kilometri de autostradă din 2022. Umblă vorba prin târg că 15 decembrie este data asumată încă neoficial pentru inaugurarea primei secțiuni din mult – așteptata Autostradă A1 Sibiu – Pitești”, a transmis API pe pagina proprie de Facebook.

API a arătat că, deși vorbim de doar 13,17 kilometri între Șelimbăr și Boița, ciotul este foarte important pentru traficul de tranzit, scutind șoferii de aglomerația din Tălmaciu și de intersecția DN1-DN7, dar și pentru localnicii care vor scăpa în mare măsură de zgomot, poluare și de pericolul traversării drumului național.

Primii kilometri ai autostrăzii Sibiu – Pitești sunt tot mai aproape de finalizare, a declarat și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu la finalul lunii octombrie, când progresul fizic al lucrărilor pe șantierul Secțiunii 1 (Sibiu – Boița) ajunsese la 90%.

Secțiunea 1 Sibiu – Boița include:

8 poduri, pasaje si viaducte
2 noduri rutiere la intersecţia cu drumurile naţionale.
Contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 1 Sibiu – Boița a fost semnat cu firma austriacă Porr pentru suma de 612,65 milioane de lei fără TVA. Ordinul de începere pentru etapa de proiectare a fost emis în mai 2019, iar cel pentru etapa de execuție pe 30 martie 2020. Durata de realizare a contractului este de 48 de luni, din care 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție.

Lucrările la cei 13,17 kilometri de autostradă ar trebui finalizate în primăvara anului viitor, conform contractului.

Autostrada Sibiu – Piteşti, cu o lungime de peste 122 de km, este împărțită în cinci secțiuni. Austriecii de la Porr vor construi și secțiunea 4. Italienii de la WeBuild/Astaldi și-au adjudecat secțiunile 3 și 5 iar secțiunea 2 a fost câștigată de turcii din asocierea Mapa – Cengiz.

Te-ar mai putea interesa și
Amenda impusă Ryanair în Ungaria a fost anulată de Tribunalul Municipal din Budapesta
Amenda impusă Ryanair în Ungaria a fost anulată de Tribunalul Municipal din Budapesta
Ryanair a salutat joi hotărârea Tribunalului Municipal din Budapesta, care a anulat amenda de 763.000 euro impusă de Autoritatea de protecţie a consumatorilor din Ungaria (CPA) în august 2022,......
Eurostat: Valoarea importurilor de biciclete ale UE a fost mai mult decât dublă faţă de cea a exporturilor, în 2022
Eurostat: Valoarea importurilor de biciclete ale UE a fost mai mult decât dublă faţă de cea a exporturilor, în 2022
Valoarea exporturilor de biciclete ale Uniunii Europene spre ţările din afara spaţiului comunitar a crescut cu 22% anul ...
Spania se aşteaptă la o creştere a numărului de turişti în această vară, faţă de perioada de dinaintea pandemiei
Spania se aşteaptă la o creştere a numărului de turişti în această vară, faţă de perioada de dinaintea pandemiei
Spania se aşteaptă să primească mai mulţi turişti în vara acestui an decât înainte de pandemie, după ce sosirile ...
Ministrul Deca: Toate salariile din învăţământ cresc. Niciun salariu nu scade
Ministrul Deca: Toate salariile din învăţământ cresc. Niciun salariu nu scade
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a subliniat vineri că toate salariile din învăţământ vor creşte.