Autostrada Sibiu – Pitești: Austriecii de la Porr, care ar trebui să facă tunel de 1,35 km pe secțiunea 4, au finalizat un tunel montan de 2,3 km în Polonia

După 444 de zile de forat în munți, austriecii de la Porr au finalizat marți, 22.02.2022, un tunel de 2,3 kilometri din drumul expres S3 din Polonia. Porr a câștigat contractul pentru secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu - Pitești, unde urmează să fie construit un tunel de 1,35 kilometri sub dealul Momâia.
Anemona Andone - mar, 22 feb. 2022, 17:33
Autostrada Sibiu - Pitești: Austriecii de la Porr, care ar trebui să facă tunel de 1,35 km pe secțiunea 4, au finalizat un tunel montan de 2,3 km în Polonia

Tunelul de 2,3 kilometri realizat de Porr reprezintă cel mai lung tunel non-urban forat în rocă din Polonia, se arată pe pagina de LinkedIn a constructorului austriac.

În medie, 130 de oameni au lucrat zilnic la construcția sa, operând aproximativ 90 de mașini, inclusiv mașini moderne de forat jumbo.

TS-26 este unul din cele două tuneluri care se construiesc pe ruta S3 Bolków-Kamienna Góra. Porțiunea de 16 km lungime este cea mai dificilă de pe traseul drumului expres, aflat în prezent în construcție. Secțiunea va fi dată în folosință în a doua jumătate a anului 2023, mai spun cei de la Porr.

Drumul expres S3 este un mare proiect de infrastructură în curs de dezvoltare în Polonia, care pornește de la Marea Baltică până la granița cu Cehia. Lungimea totală prevăzută este de 470,6 kilometri, din care 404,7 au fost dați în trafic iar 65,9 kilometri sunt în construcție.


Contractul pentru proiectarea și execția secțiunii 4 din Autostrada Sibiu – Pitești a fost semnat în noiembrie 2021 cu austriecii de la Porr, care construiesc și secțiunea 1 din cel mai important proiect rutier al României.

La începutul lui septembrie 2021, CNAIR i-a desemnat a doua oară câștigători ai licitației pentru secțiunea Tigveni – Curtea de Argeș pe austriecii de la Porr. „Ofertantul desemnat câștigător este S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L., cu preţul de 1,68 miliarde de lei fără TVA”, a informat atunci CNAIR.

Traseul autostrăzii Sibiu-Pitești pe secțiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeș, are o lungime de circa 10 kilometri. Cea mai dificilă lucrare va fi tunelul de la Momâia, cu o lungime de 1,35 km.

Autostrada Sibiu – Pitești va avea o lungime de 122 de km, este împărțită în 5 secțiuni, va lega Centrul și Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European.

Te-ar mai putea interesa și
OUG pentru stabilizarea preţului la energie, adoptată de Senat, primul for sesizat
OUG pentru stabilizarea preţului la energie, adoptată de Senat, primul for sesizat
Plenul Senatului a adoptat, miercuri, proiectul de lege iniţiat de Guvern prin care se propune achiziţionarea energiei electrice în sistem centralizat (OPCOM), producătorii fiind obligaţi să o......
Şeful BVB: Am ajuns la peste 120.000 de investitori, pe investiţiile directe la bursă, dublu faţă de 2019
Şeful BVB: Am ajuns la peste 120.000 de investitori, pe investiţiile directe la bursă, dublu faţă de 2019
Peste 120.000 de investitori s-au înregistrat pe investiţiile directe pe bursă, dublu faţă de sfârşitul anului 2019, ...
Numărul pasagerilor din UE care călătoresc cu avionul a crescut cu 35%, în 2021 – Eurostat
Numărul pasagerilor din UE care călătoresc cu avionul a crescut cu 35%, în 2021 – Eurostat
Anul trecut, 373 de milioane de pasageri au călătorit cu avionul în UE, o creştere de 35% comparativ cu 2020, după un ...
Comisia Europeană anunţă noi propuneri pentru a spori atractivitatea pieţelor de capital din UE
Comisia Europeană anunţă noi propuneri pentru a spori atractivitatea pieţelor de capital din UE
Comisia Europeană a prezentat miercuri măsuri menite să dezvolte în continuare uniunea pieţelor de capital (UPC) a UE, ...