Autostrada Sibiu – Piteşti: CNAIR ar putea anunţa în noiembrie constructorul secţiunii 4, Tigveni – Curtea de Argeş

Anunţul de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 4 Tigveni – Curtea de Argeş din Autostrada Sibiu – Piteşti a fost publicat sâmbătă, 9 martie, pe platforma de achiziţii publice SICAP. CNAIR aşteaptă ofertele până pe 14 mai, urmând ca acestea să fie evaluate până pe 14 noiembrie.
Anemona Andone - lun, 11 mart. 2019, 14:32
Autostrada Sibiu – Piteşti: CNAIR ar putea anunţa în noiembrie constructorul secţiunii 4, Tigveni – Curtea de Argeş

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat pe 9 martie 2019 anunțul de participare aferent procedurii de atribuire a contractului „Proiectare și execuție Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș”.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș (km 81+900 – km 91+761) în lungime de 9,86 km, din care 1,35 km aferenți tunelul Momaia.

Valoarea estimată a procedurii de atribuire este de două miliarde de lei, fără TVA.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 60 luni, din care 16 luni pentru activitatea de proiectare și 44 luni pentru execuția lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor va fi de minim 5 ani, aceasta putând fi majorată de ofertanți până la maxim 10 ani.

Termenul limita de depunere al ofertelor a fost stabilit pentru data de 14 mai 2019.

CNAIR a anunţat luna aceasta câştigătorul contractului pentru secţiunea 1 Sibiu – Boiţa: constructorul austriac Porr. De asemenea, urmează să fie anunţat câştigătorul contractului şi pentru secţiunea 5 Curtea de Argeş – Piteşti.

În ceea ce priveşte sectoarele dificile din munţi, CNAIR va scoate la licitaţie studii suplimentare. Într-un scenariu optimist, secţiunile 2 Boiţa – Cornetu (34 km) şi 3 Cornetu – Tigveni (33 km) ar putea fi scoase la licitaţie pentru construcţie anul acesta, iar într-un scenariu pesimist, abia în 2020.

Valoarea totală a investiţiei în Autostrada Sibiu-Piteşti va fi de 3,34 miliarde de euro (15 miliarde de lei), potrivit unui document postat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est. Aceasta este cerută şi de către Dacia – Renault, cel mai mare exportator al României.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...