Autostrada Sibiu – Pitești: Statul pregătește exproprieri de peste 42 milioane de lei pentru construirea secțiunilor 4 și 5

Ministerul Transporturilor a publicat sătpămâna trecută două proiecte privind declanșarea exproprierilor pentru construirea secțiunilor 4 și 5 din Autostrada Sibiu - Pitești. Pentru exproprierile de pe culoarul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș sunt prevăzute despăgubiri de 1,94 de milioane de lei iar pentru cele de pe secțiunea 5 Curtea de Argeș - Pitești, valoarea despăgubirilor ajunge la 40,57 milioane de lei.
Anemona Andone - lun, 01 iun. 2020, 18:40
Autostrada Sibiu - Pitești: Statul pregătește exproprieri de peste 42 milioane de lei pentru construirea secțiunilor 4 și 5

Ministerul Transporturilor a publicat cele două proiecte pe 26 mai, respectiv 27 mai, conform informațiilor de pe site-ul propriu.

Pentru secțiunea 5 Curtea de Argeş – Piteşti, sunt vizate 2224 de imobile, în suprafață totală de 2.957.210 mp teren, aflate pe raza localităţilor Bascov, Băiculești și Merișani, din județul Argeș. 

Cea mai mare despăgubire, de 11,95 milioane de lei, ar urma să fie acordată companiei ML Logistic Parks pentru exproprierea unei hale metalice de peste 16.000 mp din comuna Bascov.

Și firma European Logistics ar urma să primească 3,82 milioane de lei pentru exproprierea unei hale din aceeași localitate. Tot pentru o hală metalică urmează să fie despăgubită cu 2,7 milioane de lei și o persoană fizică din Bascov, Soare Gheorghe. 

Compania de stat Hidroelectrica ar urma să încaseze la rândul său 2 milioane de lei pentru exproprierea unui canal din comuna Băiculești.

Pentru secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș, proiectul MT vizează  exproprierea unei suprafeţe de teren de 657.629 mp, aferentă unui număr de 255 imobile proprietate privată, aflate pe teritoriul localităților Tigveni și Curtea de Argeș din județul Argeș.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat pe 11 mai contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 5 Curtea de Argeș – Pitești cu constructorul italian Astaldi.

Pentru secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș, CNAIR urmează să anunțe un câștigător.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est.

Te-ar mai putea interesa și
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile medicale, că această problemă trebuie "judecată cu precauţie",......
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
CNAIR a deschis circulația joi, la ora 15:00, pe drumul de mare viteză DEx16 Centura Oradea - A3, a informat Cristian Pistol, ...
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut în ţările din afara blocului comunitar 867.000 de tone de ...
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, ...