Autostrada Sibiu – Pitești: Guvernul declanșează exproprieri de peste cinci milioane de lei pentru secțiunea 2 Boița – Cornetu

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a lansat luni în dezbatere un proiect pentru aprobarea exproprierii a 740 de imobile de pe traseul secțiunii 2 Boița - Cornetu din Autostrada Sibiu - Pitești. Valoarea estimată a despăgubirilor este de 5,77 milioane de lei.
Anemona Andone - lun, 05 dec. 2022, 15:05
Autostrada Sibiu - Pitești: Guvernul declanșează exproprieri de peste cinci milioane de lei pentru secțiunea 2 Boița - Cornetu

„Astăzi, 5 decembrie 2022, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului următorului act normativ:

Hotărâre a Guvernului privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ’’Autostrada Sibiu – Pitești’’ – Secțiunea 2 Boița – Cornetu, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum și aprobarea listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național”, se arată pe site-ul MTI.

Astfel, urmează să fie aprobată lista proprietarilor de imobile proprietate privată supuse exproprierii, aflate pe raza localităților Boița și Turnu Roșu, din județul Sibiu, precum și pe raza localităților Racovița și Câineni, din județul Vâlcea, așa cum rezultă din evidențele unităților administrativ – teritoriale, precum şi a sumelor individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirilor în valoare de 5,768 milioane de lei, pentru un număr de 740 imobile în suprafață totală de 1.101.619 mp.

Suma aferentă despăgubirilor în cuantum total de 5,768 milioane de lei se alocă de bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2022, nr. 317/2021, cu modificările și completările ulterioare, la capitolul 84.01 ”Transporturi”, Titlul 56 ’’Proiecte cu Finantare din Fonduri Externe Nerambursabile (FEN) postaderare “, art. 56.50. – ’’Programe din Fondul de Coeziune’’ .

Potrivit secretarului de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu, stadiul forajelor geotehnice este de aproape 50% pe secțiunea 2 Boița – Cornetu.

Contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 Boița – Cornetu a fost semnat pe 7 februarie 2022 cu ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.

Valoarea contractului este de 4,25 miliarde de lei fără TVA.

Durata de proiectare și execuție a acestei secțiuni este de 68 luni, din care 18 luni durata de proiectare și 50 de luni durata de execuție lucrări.

Durata de garanție a lucrărilor este de 120 de luni.

Traseul are o lungime de 31,33 km.

Sursa de finanțare: fonduri europene nerambursabile.

Această secțiune conține următoarele lucrări principalele:
• 49 de poduri și viaducte
• 7 Tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1590 m
• Ecoduct în zona localității Lazaret.

Te-ar mai putea interesa și
Transelectrica va avea un Centru Operaţional de Securitate propriu, cu o investiţie americană de 2,7 milioane de dolari
Transelectrica va avea un Centru Operaţional de Securitate propriu, cu o investiţie americană de 2,7 milioane de dolari
Transelectrica pune bazele dezvoltării unui Centru Operaţional de Securitate propriu, cu o investiţie americană în valoare totală de 2,7 milioane de dolari, informează vineri compania....
Buget Bucureşti 2023 – vot în Consiliul General al Capitalei. Care sunt principalele proiecte
Buget Bucureşti 2023 – vot în Consiliul General al Capitalei. Care sunt principalele proiecte
Proiectul de buget al Municipiului Bucureşti pentru anul 2023 va fi supus vineri votului în Consiliul General al Capitalei.
Profitul trimestrial al Ford a scăzut cu 90%. Compania avertizează că vor urma noi reduceri de costuri
Profitul trimestrial al Ford a scăzut cu 90%. Compania avertizează că vor urma noi reduceri de costuri
Ford Motor a raportat o scădere a profitului net cu 90% în trimestrul patru din 2022, ceea ce i-a determinat pe oficialii ...
Ucraina avertizează că trupele ruse se adună la graniţe, iar o nouă invazie este iminentă
Ucraina avertizează că trupele ruse se adună la graniţe, iar o nouă invazie este iminentă
Pe măsură ce invazia Rusiei în Ucraina se apropie de împlinirea unui an, Kievul lansează un avertisment din ce în ce ...