Autostrada Sibiu – Pitești: Imagini noi cu secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș, ce ar putea fi inaugurată parțial încă din 2024

Pasionații de infrastructură au postat săptămâna aceasta imagini noi de pe secțiunea 5 Pitești - Curtea de Argeș a celui mai importat proiect rutier al României. De alfel, potrivit celor mai recente estimări ale Asociației Pro Infrastructură (API), secțiunea 5 din Autostrada Sibiu - Pitești ar putea fi dată în trafic măcar parțial, de la Pitești până la nodul Mănicești/Vâlcele, chiar din decembrie 2024.
Anemona Andone - sâm, 28 oct. 2023, 10:42
Autostrada Sibiu - Pitești: Imagini noi cu secțiunea 5 Pitești - Curtea de Argeș, ce ar putea fi inaugurată parțial încă din 2024

„Secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș. Lucrări zona Merișani”, scrie Răducu Popa în descrierea imaginilor postate pe YouTube și preluate pe forumul PeUndeMerg.ro al API.

 

„Progresul din ultima lună este mai pronunțat pe prima porțiune, până-n canal. Oricum, de apreciat că se lucreaza pe tot lotul, chiar daca mai anemic către Curtea de Argeș”, comentează un utilizator al formului cu privire la imagini.

Asociația Pro Infrastrucră (API) a postat la rândul său săptămâna trecută imagini de pe această secțiune, despre care ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a estimat că ar putea fi gata chiar din 2024, înainte de termenul contractual din 2025.

Mai rezervați în estimări, reprezentanții API se așteaptă la cel mult o deschidere parțială în 2024 a secțiunii de peste 30 de kilometri, construită de italienii de la WeBuild.

„Antreprenorul a recuperat excelent întârzierile din 2022 și, dacă menține acest ritm foarte bun, are toate șansele să inaugureze lotul cu multe luni înainte de septembrie 2025, termenul contractual. Într-un scenariu optimist, inaugurarea poate fi în primăvara lui 2025 și în cel mai optimist scenariu chiar decembrie 2024, cel puțin parțial până la nodul Mănicești/Vâlcele”, au spus reprezentanții API.

Secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș va avea 12 poduri, un viaduct, șase pasaje, trei noduri rutiere, un spațiu de servicii, un centru de întretinere și coordonare și o parcare de scurtă durată.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat în august că a vizitat și șantierul secțiunii 5 Pitești – Curtea de Argeș (30,35 km) din Autostrada Sibiu – Pitești, despre care estimează că ar putea fi finalizată în 2024, înainte de termen. Astfel, șoferii vor putea circula pe două din cele cinci secțiuni ale celui mai important proiect rutier al României.

Contractul pentru proiectarea și execuția celor 30,35 kilometri ai secțiunii 5 din Autostrada Sibiu – Pitești a fost atribuit în 2020 constructorului Astaldi/WeBuild, pentru suma de 1,71 de miliarde de lei fără TVA.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Până în prezent, a fost inaugurată secțiunea 1 Sibiu – Boița.

FOTO – VIDEO: Secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș, constructor: WeBuild (sursa: YouTube RaduCDrum)

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...