Autostrada Sibiu – Pitești: Lucrările pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești încep în maximum două luni – ministrul Transporturilor

Lucrările pe secțiunea 5 Curtea de Argeș - Pitești din cel mai important proiect rutier al României vor începe într-o lună, maximum două, potrivit ministrului Transporturilor Cătălin Drulă. Acest tronson din Autostrada Sibiu - Pitești va fi construit de firma italiană Astaldi. 
Anemona Andone - mar, 23 feb. 2021, 12:51
Autostrada Sibiu – Pitești: Lucrările pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești încep în maximum două luni – ministrul Transporturilor

„La Pitești – Curtea de Argeș, lotul 5, este semnat cu o firmă italiană contractul. Într-o lună sau maxim două încep lucrările acolo și din ce am mai avut experiență cu ei în România, merg repede când au front de lucru”, a spus Cătălin Drulă, invitat la o emisiune Digi FM.

Șeful Transporturilor a trecut în revistă stadiul fiecărui lot din viitoarea autostradă de pe Valea Oltului.

„La Sibiu – Boița va fi gata la finalul anului viitor, se lucrează bine, conform contractului, e în termen. Pe Tigveni – Curtea de Argeș, au fost contestații cu o firmă din China, în vreo 2-3 zile se dă câștigătorul. Dacă nu vor fi contestații, se poate semna contractul. Loturile 2 și 3 sunt în licitație. Lotul 2 e mai greu, că e în defileul Oltului. Se va alege o listă scurtă cu 5 – 6 ofertanți în câteva săptămâni. Mă bucură că e atât interes. Va fi cel mai greu proiect”, a menționat Cătălin Drulă.

Amintim că pe 11 mai 2020 a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru secțiunea 5 din Autostrada Sibiu – Pitești cu firma italiană Astaldi.

Valoarea de atribuire a contractului este de 1,71 miliarde de lei fără TVA, față de cea estimată de 1,83 miliarde de lei, fără TVA. 

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 60 luni, respectiv: 12 luni perioada de proiectare și 48 de luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor ofertată de ASTALDI SpA este de 120 de luni (10 ani), a anunțat CNAIR.

Traseul acestei secțiuni în lungime de 30,35 km începe în zona localităţii Curtea de Arges si contiuă paralel cu râul Argeș până la actuala centură a Municipiului Pitești. Viteza de proiectare este de 120 km/h, iar platforma autostrăzii este de 26,00 m lătime.

Principalele lucrări de artă constau în construcția a 12 poduri, un viaduct, 6 pasaje, 3 Noduri rutiere, un Spațiu de Servicii,  un Centru de Întretinere și Coordonare, o Parcare de Scurtă Durată.

Pe 14 aprilie 2019, CNAIR a semnat contractul de proiectare și execuție pentru secțiunea 1, Sibiu – Boița, în lungime de 13,17 km cu austriecii de la Porr.

Pentru Secțiunea 2, Boița – Cornetu, în lungime de 31,33 km și Secțiunea 3, Cornetu – Tigveni, în lungime: 37,40 km, este în derulare etapa de precalificare a firmelor care și-au depus candidatura.

Pentru Secțiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeș, încă nu a fost desemnat un câștigător.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...