Autostrada Sibiu – Pitești: O singură ofertă pentru construirea secțiunii 2 Boița – Cornetu, peste Carpați – UPDATE

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit miercuri, 20 octombrie, o singură ofertă la licitația pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 Boița - Cornetu din Autostrada Sibiu - Pitești. Pentru această etapă a licitației, fuseseră invitați să depună oferte șase candidați.
Anemona Andone - mie, 20 oct. 2021, 16:03
Autostrada Sibiu - Pitești: O singură ofertă pentru construirea secțiunii 2 Boița - Cornetu, peste Carpați - UPDATE

Oferta depusă până la termenul limită din 20 octombrie provine de la asocierea de firme turcești Mapa – Cengiz, potrivit surselor ECONOMICA.NET.

UPDATE 16:45

CNAIR a anunțat că miercuri, 20 octombrie 2021, a avut loc depunerea ofertelor pentru Etapa a II-a (Propuneri Tehnice și Propuneri Financiare) pentru procedura de atribuire a contractului Proiectare și Execuție „Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 2, Boița – Cornetu”.

Până la termenul limită de depunere a ofertelor s-a înscris următorul ofertant: ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.

Reprezentanții CNAIR menționează că Etapa I a procedurii de licitație restrânsă „Proiectare și Execuție „Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 2:Boița – Cornetu” a fost finalizată în data de 23.07.2021 fiind transmise totodată și Invitațiile de participare la Etapa a II-a a procedurii – Etapa de depunere a ofertelor, către cei 6 Candidați precalificați la prima etapă.

„Operatorii economici interesați au avut la dispoziție un termen inițial de 2 luni pentru pregătirea ofertelor (20.09.2021), care a fost ulterior prelungit cu încă o lună, până la data de 20.10.2021, fiind astfel asigurat un termen mai mult decât suficient pentru pregătirea ofertelor”, se mai arată în comunicatul CNAIR.

Valoarea estimată a contractului este de 4,63 miliarde de lei fără TVA.

Traseul are o lungime de 31.33 km.

Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Termenul de finalizare prevăzut este de 18 luni proiectare și 50 de luni execuție.

Această secțiune conține ca principale lucrări:

  • 49 de poduri și viaducte
  • 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1590 m
  • Ecoduct în zona localității Lazaret

 

Pe 23 iulie, CNAIR a publicat lista celor șase candidați care s-au calificat să meargă mai departe în cursa pentru proiectarea și construirea Secțiunii 2 Boița – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitești. Inițial, în cursa pentru acest lot peste Carpați au intrat 11 candidați.

CNAIR SA a calificat, în urma aplicării criteriilor de selecție, conform algoritmului de calcul aferent Criteriilor de selecție nr. 1-5, următoarele candidaturi pe primele 6 locuri:

1. Asocierea Mapa – Cengiz

2. Asocierea Makyol – Gulermak – Yapi – Ozaltin

3. Asocierea Aktor – Rizzani de Eccher

4. Asocierea Strabag – Acciona

5. Impresa Pizzarotii

6. Astaldi

CNAIR a transmis Invitația de participare la Etapa a II-a a procedurii de atribuire – ETAPA DE DEPUNERE A OFERTELOR – candidaților antementionati. Termenul pentru depunerea ofertelor a fost stabilit inițial pentru data de 20 septembrie 2021.

Amintim că până la termenul limită din 16 februarie 2021, au fost depuse 11 candidaturi pentru tronsonul de peste 31 de kilometri cuprins între Boița și Cornetu, ultimul din cele cinci din Autostrada Sibiu – Pitești care a fost scos la licitație.

CNAIR a lansat pe 8 decembrie 2020 licitația pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 Boița – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitești.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...