Autostrada Sibiu – Pitești: Patru oferte depuse pentru proiectarea legăturii cu Râmnicu Vâlcea UPDATE

Marți au fost depuse patru oferte pentru proiectarea legăturii Rm Vâlcea la A1, așa-numitul tronson 6 al Autostrăzii Sibiu-Pitești, a anunțat miercuri ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.
Ion Dobreanu - mie, 01 sept. 2021, 13:28
Autostrada Sibiu - Pitești: Patru oferte depuse pentru proiectarea legăturii cu Râmnicu Vâlcea UPDATE

UPDATE 17:00

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis că marți, 31 august 2021, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractelor de servicii:

 

  • ELABORARE DOCUMENTAȚIE DE AVIZARE A LUCRĂRILOR DE INTERVENȚII  PENTRU „DN 73C, km 44+800 – km 55+000, CURTEA DE ARGEȘ – TIGVENI” (Lot 1)

 

  • ELABORARE STUDIU DE FEZABILITATE PENTRU „REABILITARE/ MODERNIZARE DN 73C, km 55+000 – km 68+000, TIGVENI – MUNICIPIUL RÂMNICU VÂLCEA” (Lot 2)

Până la termenul limită de depunere pentru cele două loturi au depus oferte următorii agenți economici:

  1. ASOCIEREA SC EUROCERAD INTERNATIONAL SRL – SC GEOSTUD SRL
  2. SC PROIECT – CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL
  3. SC SPC ELITE CONSULTING SRL 
  4. SC TOTAL ROAD SRL

Cele două contracte de servicii au următoarele obiective:

  1. Proiectarea unui traseu nou între DN 73C și Nodul Rutier Tigveni de pe Autostrada Sibiu – Pitești.
  2. Consolidarea și refacerea sectorului de drum național DN 73C între Curtea de Argeș și Tigveni (km 44+800 – km 55+000).
  3. Reabilitarea/Modernizarea infrastructurii existente, respectiv drumul național DN 73C între localitatea Tigveni (km 55+000) si localitatea Aldești (km 68+000), inclusiv amenajarea intersecției dintre DN 7 și DN 73C, având în vedere traficul generat de deschiderea circulației pe secțiunea 5 a Autostrăzii Sibiu – Pitești și realizarea legăturii dintre Municipiul Râmnicu Vâlcea și Autostrada Sibiu – Pitești.

Valoarea estimată a contractului este de 6.024.908,49 RON din care:

Lot 1:  2.099.145,93 lei fără TVA

Lot 2:  3.925.762,56 lei fără TVA

Durata contractului este de 11 luni pentru Lotul 1 și 14 luni pentru Lotul 2.

Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentațiilor de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.

 

Știrea inițială

„Avansează licitația pentru un proiect extrem de important pentru județul Vâlcea: conexiunea dintre Municipiul Râmnicu Vâlcea și Autostrada A1, în zona Tigveni. Ieri au fost depuse 4 oferte pentru proiectarea așa-numitului tronson 6 al Autostrăzii Sibiu-Pitești”, a scris Drulă pe pagina sa de Facebook, fără a menționa cine sunt ofertanții.

Proiectul este împărțit în două sectoare, între Curtea de Argeș și Tigveni, respectiv între Tigveni și Rm. Vâlcea – ambele, bazate pe noul model de caiet de sarcini al CNAIR.

Pe primul sector de 11 km se va reface drumul național DN73C, prin reabilitarea structurii rutiere, amplasarea unor elemente de siguranță rutieră, montarea unui sistem modern de scurgere a apelor și alte consolidări.

 Al doilea segment de aproximativ 13 km presupune un mix între modernizarea actualului drum național pe anumite sectoare și realizarea de variante noi de traseu, care să amelioreze considerabil fluența și siguranța circulației.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat pe 6 iulie o nouă licitație pentru documentațiile aferente drumului de legătură al A1 cu Râmnicu Vâlcea, cunoscut ca secțiunea 6 a Autostrăzii Sibiu – Pitești. În mai anul trecut, a fost anulată o licitație similară din cauză că nu depusese nimeni ofertă.

Valoarea estimată a contractului pentru lotul 1 este de două milioane de lei fără TVA iar pentru lotul 2 este de 3,92 milioane de lei fără TVA. Durata contractelor va fi de 11 luni pentru lotul 1 și 14 luni pentru lotul 2. Termenul limită de depunere a ofertelor este 31 august 2021

„Prin încheierea celor doua contracte de servicii, vor fi îndeplinite următoarele obiective, dupa cum urmează:

1. Proiectarea unui traseu nou între DN 73C si Nodul Rutier Tigveni de pe Autostrada Sibiu – Pitești;

2. Consolidarea și refacerea sectorului de drum national DN 73C între km 44+800 – km 55+000 Curtea de Argeș – Tigveni;

3. Reabilitare / Modernizarea infrastructurii existente, respectiv drumul national DN 73C între km 55+000 (localitatea Tigveni) și km 68+000 (localitatea Aldești, inclusiv amenajarea intersectiei dintre DN 7 și DN 73C), având în vedere traficul generat de punerea în operare a Secțiunii 5 a Autostrăzii Sibiu – Pitești și realizarea legăturii dintre Municipiul Râmnicu Vâlcea și Autostrada Sibiu – Pitești”, se menționează în anunțul din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Pentru drumul nou și pentru cel modernizat, lățimea platformei va fi de 10 m, astfel:
– câte 3,5 m pentru fiecare bandă de circulație,
 câte 0,75 m pentru fiecare dintre cele două benzi de încadrare,
 câte 0,75 m pentru fiecare dintre cele două acostamente.

Citește și Criză de proiectanți de drumuri în România? Nu a depus nimeni ofertă la licitația pentru proiectarea secțiunii 6 a Autostrăzii Sibiu – Pitești

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...