Autostrada Sibiu – Pitești: Se efectuează ultimul sondaj, la 120 de metri adâncime, pentru cel mai lung tunel din autostrada transcarpatică

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a prezentat vineri imagini cu stadiul lucrărilor la secțiunea 3 Cornetu – Tigveni a Autostrăzii Sibiu - Pitești. Cel mai mare lot din cel mai important proiect rutier al țării se află încă în etapa de proiectare. Un reprezentant al antreprenorului WeBuild a dat detalii despre tunelul Poiana (1,7 km), cel mai lung din autostrada transcarpatică.
Anemona Andone - vin, 30 iun. 2023, 13:35
Autostrada Sibiu - Pitești: Se efectuează ultimul sondaj, la 120 de metri adâncime, pentru cel mai lung tunel din autostrada transcarpatică

„Am identificat zona viitoarei organizări de șantier. În momentul de față efectuăm lucrările pregătitoare: defrișare, curășare teren, demontare a gardului existent în vederea construirii organizării de șantier. În perioada imediat următoare depunem actele pentru obținerea certificatului de urbanism, apoi urmează obținerea avizelor de la deținătorii de utilități și, ulterior, obținerea autorizației de construire”, a declarat Adrian Bodoc, reprezentant antreprenor WeBuild.

 

Potrivit lui, pe acest amplasament cu o suprafață de aproape 7 hectare vor fi amenajate birourile principale, laboratorul propriu din șantier, un atelier mecanic, o bază de prefabricate în care vor fi executate grinzile prefabricate, două stații de betoane și viitoarea stație de asfalt care va deservi lotul 3 al autostrăzii.

Mai departe, reprezentantul WeBuild ajunge la km 66, unde în momentul de față se efectuează investigațiile geotehnice. „Până acum am realizat investigațiile geotehnice în proporție de 85% pe zonele unde am avut acces. Mai există mici zone și cu pădure, în fond forestier unde, din păcate, nu am putut să intrăm pentru a efectua investigațiile”, a explicat Bodoc.

Tunel de 1,7 km

Reprezentantul WeBuild a prezentat imagini și de la amplasamentul viitorului tunel Poiana. Cu 1,7 kilometri, acesta va fi cel mai lung din Autostrada Sibiu – Pitești.

„Ne aflăm la km 60+600 al autostrăzii, pe viitorul amplasament al tunelului Poiana. Tunelul începe la km 60 și se termină la km 61+700. În momentul de față efectuăm ultimul sondaj, la o adâncime de 120 de metri față de terenul natural. În acest punct tunelul se află la o adâncime de 100 de metri”, a menționat Bodoc.

Autostrada Sibiu – Pitești, lotul 3, unde antreprenor este firma WeBuild, are o lungime de 37,5 km, începe în zona localității Cornetu, la km 44+500, și ajunge până în zona localității Tigveni, la km 81.

„Avem peste 12,5 km de poduri, pasaje și viaducte, peste 27 kilometri de lucrări de consolidare. Pe parcursul autostrăzii avem două noduri rutiere, unul la începutul contractului, la km 44+500, nodul rutier Cornetu, și, spre finalul contractului, la km 74, nodul rutier Văleni. Totodată avem și trei spații de parcare, unul în vecinătatea ieșirii din tunel, la km 61+800, iar celelalte două spații sunt aproximativ la km 78 și 80. Mai avem un Centru de Întreținere și Control localizat în zona nodului rutier Văleni la km 74”, a detaliat reprezentantul WeBuild.

Secțiunea 3 Cornetu – Tigveni (37,40 km.)
Antreprenor: Asocierea Webuild SPA – Trancrad SRL;
Lungime: 37,40 km.;
Durată contract: 57 de luni (12 luni proiectare, 45 de luni execuție);
Valoare contract: 5,323 miliarde de lei, fără TVA;
Sursă de finanțare: PT;
Stadiu actual: Proiectare;
Termen deschidere: 2028.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...