Autostrada Sibiu – Piteşti: secţiunea 4 a fost trimisă joi la ANAP pentru a fi lansată la licitaţie

Documentaţia pentru secţiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeş a Autostrăzii Sibiu – Piteşti a fost trimisă joi la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), pentru a fi publicată în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP). Astfel, încă 10 kilometri din cea mai aşteptată autostradă din România se vor adăuga celor peste 43 de kilometri ai secţiunilor 1 şi 5, aflaţi deja în licitaţie pentru proiectare şi execuţie.
Anemona Andone - vin, 01 feb. 2019, 11:25
Autostrada Sibiu – Piteşti: secţiunea 4 a fost trimisă joi la ANAP pentru a fi lansată la licitaţie

„Joi am trimis la ANAP, pentru postare în SICAP, secţiunea 4. Dacă ANAP o validează, poate fi postată imediat”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș (km 81+900 – km 91+761) în lungime de 9,86 km, din care 1,35 km tunel în zona de traversare a dealului Momaia.

Durata contractului va fi de 120 luni din care 16 luni perioada de proiectare, 44 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

După verificarea documentației de atribuire de catre ANAP și validarea acesteia, CNAIR SA va putea posta pe platforma informatică de achiziții publice (SICAP) anunțul de participare împreună cu întreaga documentație.

În prima parte a lunii februarie, CNAIR ar putea anunţa şi câştigătorii secţiunilor 1 şi 5, lansate la licitaţie pentru proiectare şi execuţie în vara anului 2017. CNAIR a primit nouă oferte pentru secţiunea 1 Sibiu – Boiţa (13 km), respectiv opt oferte pentru secţiunea 5 Curtea de Argeş – Piteşti (30 km).

La finele anului trecut, Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) a emis acordul de mediu pentru Autostrada Sibiu – Pitești. Acest document deblochează practic cel mai important proiect rutier al României, fiind necesar pentru obţinerea autorizaţiei de construire.

În ceea ce priveşte sectoarele dificile din munţi, CNAIR va scoate la licitaţie studii suplimentare. Într-un scenariu optimist, secţiunile 2 Boiţa – Cornetu (34 km) şi 3 Cornetu – Tigveni (33 km) ar putea fi scoase la licitaţie pentru construcţie anul acesta, iar într-un scenariu pesimist, abia în 2020.

Valoarea totală a investiţiei în Autostrada Sibiu-Piteşti va fi de 3,34 miliarde de euro (15 miliarde de lei), potrivit unui document postat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est. Aceasta este cerută şi de către Dacia – Renault, cel mai mare exportator al României.

Te-ar mai putea interesa și
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Cea mai mare companie auto rusească, Avtovaz, a început asamblarea maşinilor Lada în Azerbaidjan, intenţionând să producă până la 1.500 de vehicule în acest an, a anunţat vineri......
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează şi să ofere la casă contravaloarea ...
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane de lei în doi ani și jumătate
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane ...
MAMBricolaj Ghencea, cel mai nou magazin al rețelei care comercializează materiale și accesorii pentru mobilă, brand ...
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de ...