Autostrada Sibiu – Pitești: TPF va superviza lucrările pe secțiunea 4, atribuită austriecilor de la Porr

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat cu asocierea româno - portugheză TPF Inginerie SRL - TPF Consultores de Engenharia e Arquitetura contractul pentru supervizarea lucrărilor pe secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu - Pitești. Amintim că austriecii de la Porr au câștigat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor pe acest tronson de 10 kilometri din cel mai important proiect rutier al României.
Anemona Andone - sâm, 02 iul. 2022, 17:01
Autostrada Sibiu - Pitești: TPF va superviza lucrările pe secțiunea 4, atribuită austriecilor de la Porr

Contractul pentru supervizarea lucrărilor, în valoare de 27,15 milioane de lei, a fost semnat pe 22 iunie 2022, conform unui anunț de atribuire publicat pe 30 iunie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Pentru contractul de supervizare lucrări, CNAIR primise cinci oferte în total.

Contractul pentru proiectarea și execția secțiunii 4 din Autostrada Sibiu – Pitești a fost semnat în noiembrie 2021 cu austriecii de la Porr, care construiesc și secțiunea 1 din cel mai important proiect rutier al României.

La începutul lui septembrie 2021, CNAIR i-a desemnat a doua oară câștigători ai licitației pentru secțiunea Tigveni – Curtea de Argeș pe austriecii de la Porr. „Ofertantul desemnat câștigător este S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L., cu preţul de 1,68 miliarde de lei fără TVA”, a informat atunci CNAIR.

Contractul prevede o perioadă de 16 luni pentru proiectare și 44 de luni pentru execuția lucrărilor. Ordinul de începere a fost emis pe 1 martie 2022 iar termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este anul 2027.

Traseul autostrăzii Sibiu-Pitești pe secțiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeș, are o lungime de circa 10 kilometri. Cea mai dificilă lucrare va fi tunelul de la Momâia, cu o lungime de 1,35 km.

Autostrada Sibiu – Pitești va avea o lungime de 122 de km, este împărțită în 5 secțiuni, va lega Centrul și Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European.

Te-ar mai putea interesa și
CEC Bank – Veniturile au crescut cu 11%, activele cu 35%, în 2023
CEC Bank – Veniturile au crescut cu 11%, activele cu 35%, în 2023
CEC Bank a înregistrat, anul trecut, o creştere cu 35% a activelor nete, până la 83,5 miliarde de lei, şi un profit net estimat, neauditat, de 515,8 milioane de lei, informează banca printr-un......
Cătălin Cîrstoiu va lupta cu Nicuşor Dan şi cu „Piedone” pentru Primăria Capitalei. Liderii coaliţiei au ajuns la o înţelegere
Cătălin Cîrstoiu va lupta cu Nicuşor Dan şi cu „Piedone” pentru Primăria Capitalei. Liderii coaliţiei ...
Liderii coaliţiei de guvernare şi-au dat acordul pentru susţinerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria ...
Deca: Creşte numărul studenţilor străini care vor să studieze în România
Deca: Creşte numărul studenţilor străini care vor să studieze în România
Numărul studenţilor străini care vor să studieze în ţara noastră este în creştere, pe platforma "Study in Romania" ...
Dronele reprezintă cheia pentru a obţine avantaj în faţa Rusiei, afirmă şeful armatei ucrainene
Dronele reprezintă cheia pentru a obţine avantaj în faţa Rusiei, afirmă şeful armatei ucrainene
Dezvoltarea sistemelor de aeronave fără pilot, sau a dronelor, este cheia pentru a oferi Kievului un avantaj în faţa ...