„Autostrada” spre sudul Litoralului: Consitrans va proiecta Alternativa Techirghiol

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit companiei Consitrans contractul pentru Alternativa Techirghiol, scos la licitație în decembrie 2016.
Anemona Andone - mar, 30 iul. 2019, 18:57

CNAIR a atribuit pe 27 iulie contractul pentru elaborare Studiu de Fezabilitate, Elaborare Proiect Tehnic si DTAC pentru obiectivul „Alternativa Techirghiol”.

Compania care a câştigat contractul este Consitrans, potrivit datelor din platforma de achiziţii publice SEAP.

Licitaţia pentru proiectarea viitoarei şosele de mare viteză către sudul Litoralului a fost lansată pe 22 decembrie 2016.

În cadrul acestei licitaţii, CNAIR a primit cinci oferte, dintre care doar două au fost declarate admisibile.

Contractul a fost atribuit pentru suma de 5,37 milioane de lei, mai mică decât valoarea estimată iniţial, de 8,92 milioane de lei. 

O parte din contract, respectiv 22%, va fi subcontractată către Geostud (20,64%) şi Institutul de Arheologie Vasile Pârvan (1,62%). Durata contractului va fi de 24 de luni.

Condiţiile de relief din zona traseului permit adoptarea unei viteze de proiectare de 100 – 120 km/h. În acest sens, CNAIR urmărește construcția unei legături rutiere rapide între autostrada A2 și sudul litoralului, astfel că Varianta de Ocolire Techirghiol va avea profil de drum expres.

Drumul expres Varianta de Ocolire Techirghiol are rolul de a prelua traficul de pe autostrăzile A2, A4 și de a-l dirija spre litoralul de sud al Mării Negre, respectiv Punctul de trecere al frontierei cu Bulgaria.

Traseul drumului va avea o lungime totală de 25,875 km. Acesta începe din intersecţia drumurilor naţionale DN 39 cu DN 39A, zona pasajului RO-RO, la intrarea în localitatea Eforie, şi se desfăşoară pe direcţia nord-sud, trece prin apropierea localităților Eforie, Techirghiol, Moviliţa, Biruința, Moşneni şi 23 August.

Te-ar mai putea interesa și
Nouă lege a vaccinării în România. S-a votat acum
Nouă lege a vaccinării în România. S-a votat acum
Plenul Camerei Deputaților a adoptat astăzi, 21 mai, extinderea vaccinării anti-HPV gratuite pentru toate fetele și băieții cu vârste între 11 și 26 de ani. ...
Toate plăţile prin PNRR trebuie făcute de Comisia Europeană până la 31 decembrie 2026. Votul a trecut în Parlamentul European – Ce proiecte de prelungesc
Toate plăţile prin PNRR trebuie făcute de Comisia Europeană până la 31 decembrie 2026. Votul a trecut în Parlamentul ...
Toate plăţile din Facilitatea de Redresare şi Rezilienţă (RRF) trebuie făcute de Comisia Europeană (CE) statelor membre ...
Anunţ important din Bulgaria. Ce trebuie să ştii despre schimbarea istorică a vecinilor de la sud de Dunăre
Anunţ important din Bulgaria. Ce trebuie să ştii despre schimbarea istorică a vecinilor de la sud de Dunăre
Dimitar Radev, guvernatorul Băncii Naţionale a Bulgariei (BNB) a anunţat că ţara sa este complet pregătită pentru ...
Lecția “țării carbunelui”. Polonezii au în lucru parcuri eoliene de 3.000 MW în mare și fabrici de turbine, românii tot vorbesc de ani de zile degeaba – abia acum vor să afle unde se pot instala turbine în Marea Neagră
Lecția “țării carbunelui”. Polonezii au în lucru parcuri eoliene de 3.000 MW în mare și fabrici de turbine, românii ...
În Polonia, țară încă dependentă masiv de cărbune, s-au luat deja decizii finale de investiții pentru instalarea ...