Autostrada Sudului: Cuc spune că în septembrie ar putea începe procedurile de licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de construcţie – UPDATE

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că vor fi realizate patru obiective prioritare pentru judeţul Teleorman, Autostrada Sudului, podul peste Dunăre de la Zimnicea şi reabilitarea a două drumuri naţionale, DN 51 Alexandria-Zimnicea şi DN 52 Alexandria-Turnu Măgurele. Ulterior, premierul Viorica Dăncilă a ţinut să precizeze că ministrul trebuie să-şi stabilească o foaie de parcurs, cu obiective şi termene, pe care să le respecte, iar ”dacă nu îndeplineşte obiectivul la termen şi a promis acest lucru, atunci şi dumnealui are o problemă”, scrie News.ro.
Economica.net - Dum, 14 iul. 2019, 10:45
Autostrada Sudului: Cuc spune că în septembrie ar putea începe procedurile de licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de construcţie - UPDATE

UPDATE Dăncilă: Dacă nu îndeplineşte obiectivul la termen, atunci domnul ministru are o problemă

”În momentul în care, public, ministrul Transporturilor a afirmat acest lucru, trebuie să respecte termenele. Dacă noi am cerut respectarea termenelor de către constructori, de către cei implicaţi, bineînţeles că şi domnul ministru are această obligativitate. Domnul ministru trebuie să îşi facă o foaie de parcurs şi să vină cu îndeplinirea obiectivului la termen. Dacă nu îndeplineşte obiectivul la termen şi a promis acest lucru, atunci şi dumnealui are o problemă”, a spus Dăncilă, conform News.ro.

„Primul lucru şi cel mai important este Autostrada Sudului. Suntem într-un stadiu avansat, din cei 195 de kilometri, cât va avea Autostrada Sudului, 70 vor traversa judeţul Teleorman”, a afirmat Răzvan Cuc duminică.

El a precizat că autostrada va fi realizată în parteneriat public-privat şi speră ca în septembrie să înceapă procedurile de licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de construcţie.

‘A fost scos la licitaţie studiul de fundamentare, va fi finalizat la sfârşitul lunii iulie, în august vom intra cu hotărârea în guvern, iar în luna septembrie vom scoate atribuirea pentru firma care va veni să construiască’, a spus ministrul Transporturilor.

Autostrada Sudului A6 este un proiect mai vechi propus iniţial încă din 2004 pe traseul Bucureşti – Alexandria – Craiova – Calafat, cu extindere spre Drobeta Turnu Severin – Lugoj (pentru joncţiunea cu Autostrada A1 pe traseul Lugoj – Timişoara – Arad – Nadlac). Primii 11 kilometri ce fac legătura dintre A1 (Balint) şi centura Lugoj au fost deschişi în decembrie 2013.

Traseul autostrăzii A6

Sector 01 – km 0+000 – km 66+000, București – Alexandria La km 0+000 se realizează primul nod rutier, cu inelul 2 al Centurii București, inel care va fi realizat în profil de autostradă. Traseul autostrăzii, pe acest sector, merge aproape paralel cu DN6, pe partea stângă a acestuia, în direcția Sud-Vest, ocolind localitățile Mihăilești și Gorneni. La km 13+200 al autostrăzii, respectiv 29+500 al DN6, se amenajează un nod rutier cu DN6, pe partea dreaptă a acestuia, ocolind localitățile Ghimpați, Naipu, Bujoreni, Drăgănești-Vlașca, Comora și Măgura. La km aproximativ 23+000 al autostrăzii (în drept cu aprox km 39+700 al DN6), traseul intersectează DN61 (km 4+000), în apropierea localității Letca Nouă. La km 66+000, traseul autostrăzii ajunge în dreptul localității Alexandria, localitate ce se va conecta la autostradă, prin intermediul unui nod rutier. Localitatea Alexandria va fi ocolită de autostradă prin nord.

Sector 02 – km 66+000 – 94+800, Alexandria – Roșiori de Vede  – Dupa localitatea Alexandria, traseul autostrăzii își schimbă direcția de dezvoltare spre vest, mergând paralel cu DN6, pe partea dreapta a acestuia, ocolind localitățile Buzescu, Plosca și Peretu. La km 88+200 traseul autostrăzii intersecteaza Linia de Cale Ferată Roşiori de Vede – Alexandria. La km 90+000 al autostrăzii, traseul autostrăzii trece de pe partea dreaptă a DN 6 pe partea stangă a acestuia, intersectând DN6 (km 116+500), în apropierea oraşului Roşiori de Vede. Între km 91+500 – km 92+000 traseul intersectează DN 65A şi Calea Ferată Roşiori de Vede – Turnu Măgurele.

Sector 03 – Km 94+800 – km 146+300, Roșiori de Vede – Caracal – Din localitatea Roșiori de Vede, traseul autostrăzii își menține direcția de dezvoltare spre vest. La km 95+300 traseul autostrazii intersectează drumul judeţean DJ 612A. La km 103+100 traseul autostrăzii intersectează Calea Ferată Roşiori de Vede – Caracal. La km 104+300 traseul autostrăzii intersectează DN 6 şi îşi continuă traseul mergând aproape paralel cu drumul național 6, pe partea dreaptă a acestuia. La km 129+300, km 132+700 şi km 145+200 traseul autostrăzii intersectează Calea Ferată Roşiori de Vede – Caracal. La km 146+300 traseul autostrăzii intersectează DN64. Localitatea Caracal va fi ocolită prin nord.

Sector 04 – km 146+300 – km 311+100, Caracal – Drobeta Turnu Severin – Din localitatea Caracal, traseul autostrăzii își schimbă direcția spre Vest – Nord-Vest, urmărind preponderent, în paralel, drumul national 6. La km 147+400 traseul autostrăzii intersectează Calea Ferată Roşiori de Vede – Caracal. Între km 147+400 şi km 178+700 traseul autostrăzii se desfăşoară între DN6 şi Linia de Cale Ferată Caracal – Craiova. La km 178+700 traseu autostrăzii intersectează Linia de Cale Ferată Caracal – Craiova.

După intersecţia cu Calea Ferată de la km 178+700 traseul autostrăzii ocoleşte prin partea de nord localitatea Cosoveni după care se reorientează ca dezvoltare spre vest intersectând mai intâi varianta de ocolire Craiova şi, mai apoi, DN 6. Intersecţia cu Varianta de ocolire a Craiovei se face la km 186+400 iar intersecţia cu DN 6 la km 186+800, respectiv km 216+500 al DN6.

După intersecţia cu DN6 Autostrada îşi dezvoltă traseul pe partea de nord a Municipiului Craiova, paralel cu Centura existentă a municipiului pe partea dreaptă opusă oraşului, intersectând de două ori linii de cale ferată electrificate şi trei drumuri naţionale DN 65, DN65 C şi DN 6B.

Pe zona Municipiului Craiova urmează ca în baza studiilor de teren să se detalieze traseul, mai ales având în vedere faptul că se află în implementare DE Piteşti – Craiova. De la km 206+200 traseul autostrăzii se dezvoltă paralel cu DN 6 şi Calea Ferată Craiova – Drobeta-Turnu-Severin până la km 240+700. La km 237+700 şi km 240+600 traseul autostrăzii intersectează Calea Ferată Filiaşi – Tg Jiu.

La km 240+700 traseul autostrazii intersectează DN6. De la km 240+700 până la km 302+700, traseul autostrăzii păstrează vecinătatea lui DN 6, trecând de pe o parte pe cealaltă a acestuia. Între km 302+700 şi km 311+100 traseul autostrăzii se dezvoltă spre Nord ocolind pe partea de est oraşul Drobeta-Turnu-Severin.

La km 311+100 traseul autostrăzii intersectează DN67.

Un alt proiect prioritar pentru judeţ menţionat de Răzvan Cuc este podul peste Dunăre, de la Zimnicea la Sviştov, Bulgaria.

‘Un alt proiect deosebit de important care se va face este podul peste Dunăre, Zimnicea-Sviştov. Partea română a urgentat foarte mult acest obiectiv (…), am vorbit cu ministrul Transporturilor din Bulgaria, ei ne-au dat câteva puncte generale, eu astăzi i-am prezentat doamnei prim-ministru acordul care se va face între Guvernul României şi Guvernul Bulgariei pentru implementarea acestui pod’, a declarat Cuc.

Ministrul Transporturilor a adăugat că este nevoie şi de dezvoltarea infrastructurii adiacente, cum ar fi centura ocolitoare a oraşului Zimnicea, dar şi reabilitarea a două drumuri naţionale, DN51 şi DN52, lucrări care ar urma să fie demarate în scurt timp.

Ministrul Răzvan Cuc a fost prezent duminică, la Alexandria, la Conferinţa extraordinară pentru alegeri a Organizaţiei Judeţene Teleorman a Partidului Social Democrat

Te-ar mai putea interesa și
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, relevă un studiu......
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului ...
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care ...
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...