Autostrada Tg Neamț – Iași – Ungheni: Traseul viitorului tronson din A8, lansat în dezbatere publică

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat vineri, 21 octombrie 2022, spre consultare publică, pe pagina web (www.cnadnr.ro), traseul sectorului de autostradă Târgu Neamț - Iași – Ungheni, parte din A8.
Anemona Andone - vin, 21 oct. 2022, 15:16
Autostrada Tg Neamț - Iași - Ungheni: Traseul viitorului tronson din A8, lansat în dezbatere publică

Prin această consultare publică, CNAIR dorește să afle observațiile opiniei publice cu privire la propunerile de traseu pentru sectorul de autostradă cuprins între Lețcani si Ungheni.

Astfel, toți cei interesați sunt rugați să transmiță comentariile/propunerile până vineri 28 octombrie 2022, ora 23:59, completând chestionarul de feedback disponibil online.

traseu a8

 

 

 

 

 

 

Reprezentanții CNAIR precizează că feedback-ul acestei consultări este important pentru companie și va fi luat în calcul la alegerea variantei finale de traseu a acestui sector de autostradă.

Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni va descongestiona traficul rutier din orașele Pașcani, Târgu Frumos, Podu Iloaiei, Iași și din comunitățile învecinate.

Broșura, documentațiile tehnice, variantele de traseu studiate, precum și chestionarul care trebuie completat și transmis online către CNAIR, sunt disponibile aici.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis pe 7 mai 2021 ordinul de începere pentru contractul privind completarea/revizuirea/actualizarea Studiului de Fezabilitate și elaborarea P.A.C., P.A.D. și P.T.E. pentru Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni (A8).

Amintim că pentru acest tronson din A8, CNAIR a semnat contract cu firma CONSITRANS S.R.L. în data de 8 aprilie 2021.

Lungimea estimată traseu: 100 km.

Valoarea contractului: 58,83 milioane de lei fără TVA.

Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Durata de realizare a acestor servicii este de 25 luni, după cum urmează:

  • 12 luni pentru Revizuirea/Completarea Studiului de Fezabilitate.
  • 6 luni pentru realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (P.A.C.), inclusiv verificarea P.A.C. de catre specialiști atestați;
  • 6 luni pentru elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție (PTE) și a Detaliilor de Execuție, inclusiv verificarea de către verificatori atestați;
  • 1 luna pentru asistență tehnică pentru cererea de finanțare, asistență tehnică pentru contractarea execuției lucrărilor.
Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...