Autostrada Transilvania: Primele imagini cu lucrările la Nodul Gilău care va lega autostrăzile din jurul Clujului

Asociaţia Pro Infrastructură (API) a publicat imagini în premieră cu lucrările la Nodul Gilău din Autostrada A3 care trebuie să conecteze tronsonul Gilău-Câmpia Turzii de lotul-muzeu Gilău-Nădășelu.
Economica.net - mar, 07 nov. 2017, 22:04

„Vă aducem în premieră primele cadre din aer cu lucrările de la acest obiectiv. Desigur, vă vom ține la curent cu evoluția șantierului, fiind foarte aproape de baza noastră din Cluj”, spun reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

„În sfârșit, după o rușine națională de care suferim de 4 ani de zile, putem să vă arătăm că au început lucrările la ciotul de 800 de metri din Autostrada A3 care trebuie să conecteze tronsonul Gilău-Câmpia Turzii de lotul-muzeu Gilău-Nădășelu care este deja finalizat”, adaugă aceştia.

Pe 27 octombrie a fost dat ordinul de începere și a fost predat amplasamentul către constructor (Tirrena Scavi). Conform contractului, proiectul ar trebui să fie gata la finalul lunii august 2018.

Tirrena Scavi a câştigat în această vară contractul pentru finalizarea podului peste Someşul Mic de lângă Cluj – Napoca, cu prețul de 25,97 milioane de lei, fără TVA, cel mai mic dintre cele şapte oferte depuse în total.

Valoare estimată a contractului pentru finalizarea lucrărilor la Nodul Gilău și conexiunea dintre Secțiunea 2B cu Subsecțiunea 3A1 (Autostrada Braşov – Târgu Mures – Cluj – Oradea) era de 48,56 milioane de lei, fără TVA.

Construcţia acestui pod a fost începută de către americanii de la Bechtel care au realizat şi tronsonul Gilău – Câmpia Turzii, înainte de rezilierea contractului cu statul român pentru Autostrada Transilvania.

Fără acest pod nu se va putea circula pe tronsonul Gilău – Nădăşelu, construit de firmele lui Umbrărescu, Tehnostrade şi Spedition UMB.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor la Nodul Gilău este 10 luni de la data emiterii ordinului de începere a acestora.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...