Autostrada Transilvania: Asocierea Strabag – Geiger, desemnată câștigătoare pe lotul Chețani – Câmpia Turzii

A fost finalizată reevaluarea ofertelor și desemnat câștigărorul pentru proiectarea și construcția secțiunii Chețani - Câmpia Turzii din Autostrada Brașov - Târgu Mureș - Cluj - Oradea (Transilvania), a anunțat luni seara ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.
Anemona Andone - lun, 08 aug. 2022, 18:52
Autostrada Transilvania: Asocierea Strabag - Geiger, desemnată câștigătoare pe lotul Chețani - Câmpia Turzii

Potrivit lui, asocierea de constructori austrieci și germani desemnată câștigătoare are o ofertă financiară de 420,34 de milioane de lei (făra TVA).

Ofertantul înscris la licitație care corespunde descrierii ministrului este asocierea Strabag – Geiger. După anunțul făcut de Grideanu, CNAIR a transmis un comunicat în care confirmă că oferta câștigâtoare este cea depuă de asocierea Strabag – Geiger.

Perioada contractuală pentru lotul relicitat din A3 cuprinde trei luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor.

Contractul pentru acest tronson de autostradă (cu o lungime de 15,70 km) este finanțat din fonduri europene nerambursabile, a subliniat ministrul Transporturilor.

Pe 9 martie 2022, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis contestația Strabag la licitația pentru lotul Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania (A3), după ce pe 31 ianuarie 2022 fusese desemnată câștigătoare oferta Drum Asfalt.

CNAIR a primit trei oferte la licitația pentru finalizarea lotului Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania (A3). Până la termenul limită din 30 septembrie 2021 au depus oferte următorii agenți economici:

  •  Asocierea DIMEX 2000 COMPANY SRL – ALPENSIDE SRL – EXPLAN SRL
  • Asocierea DRUM ASFALT SRL – OPR ASFALT SRL – OBRAS PUBLICAS Y RAGADIOS SA – TRAMECO SA – DRUMURI BIHOR SA
  • Asocierea STRABAG SRL – GEIGER TRANSILVANIA SRL

Valoarea estimată a contractului era de 383,44 de milioane de lei fără TVA.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat pe 20 iulie 2021 licitație pentru proiectarea și execuția lotului Chețani – Câmpia Turzii, după rezilierea contractului cu Straco.

Te-ar mai putea interesa și
vivo devine sponsorul oficial şi smartphone-ul oficial al campionatului de fotbal FIFA World Cup Qatar 2022
vivo devine sponsorul oficial şi smartphone-ul oficial al campionatului de fotbal FIFA World Cup Qatar 2022
vivo anunță că a devenit Smartphone-ul Oficial şi Sponsorul Oficial unic din industria smartphone-urilor al campionatului de fotbal FIFA World Cup Qatar 2022. În aceeași zi, noul vivo X Fold+ a......
Comisia Europeană le cere statelor membre UE să-și modernizeze sistemele de venit minim, pentru a reduce sărăcia și excluziunea socială
Comisia Europeană le cere statelor membre UE să-și modernizeze sistemele de venit minim, pentru a reduce sărăcia și ...
Comisia Europeană a invitat miercuri statele membre să îşi modernizeze sistemele de venit minim, ca parte a angajamentului ...
Iranul a atacat cu drone grupările opoziției kurde aflate pe teritoriul irakian
Iranul a atacat cu drone grupările opoziției kurde aflate pe teritoriul irakian
Iranul a atacat grupări de opoziţie kurde iraniene în regiunea autonomă Kurdistan din nordul Irakului cu drone încărcate ...
ORSE: Statul român nu cunoaște situația reală a populației aflate în situație de sărăcie energetică
ORSE: Statul român nu cunoaște situația reală a populației aflate în situație de sărăcie energetică
Autorităţile statului nu cunosc situaţia reală a populaţiei aflate în situaţie de sărăcie energetică, potrivit ...