Autostrada Transilvania: CNAIR semnează vineri contractul pentru construcția lotului Chiribiș – Biharia

Vineri, 12 iunie, va fi semnat contractul de proiectare și execuție pentru cei 30 de kilometri ai lotului Chiribiș - Biharia din Autostrada Transilvania, potrivit ministrului Transporturilor Lucian Bode. Lucrările vor fi realizate de către firma orădeană Trameco, aceeași care construiește și lotul vecin, Biharia - Borș.
Anemona Andone - mie, 10 iun. 2020, 09:34
Autostrada Transilvania: CNAIR semnează vineri contractul pentru construcția lotului Chiribiș - Biharia

„Vineri, pe 12 iunie, la Oradea, vom semna contractul de proiectare și execuție (6 luni proiectare, 18 luni execuție), pentru un tronson din Autostrada Transilvania, tronsonul Biharia – Chiribiș”, a spus marți seara ministrul Transporturilor Lucian Bode, în cadrul unui interviu pentru B1 TV.

„De trei ani de zile ne judecăm, în sfârșit primim o decizie definitivă și vineri semnăm contractul pentru încă 30 de kilometri de autostradă”, a continuat șeful Transporturilor.

Contractul pentru lotul Chiribiș – Biharia urmează să fie semnat cu constructorul orădean Trameco, declarat inițial câștigător al licitației. Semnarea contractului este posibilă după ce Curtea de Apel București a respins luna trecută contestația unui alt constructor.

Trameco execută de asemenea și lucrările de pe mini-lotul Biharia – Borș iar în ultimul an s-a situat mai multe luni pe primul loc în topul constructorilor de autostrăzi în funcție de progresele din șantier.

Amintim că pe 2 octombrie 2018, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat câștigătorul licitațiilor pentru construcția Autostrăzii Transilvania, între Chiribiș și Borș. Contractele pentru proiectarea și execuția subsecțiunilor 3C2 (Chiribiș – Biharia, între km 30+550 și km 59+100) și 3C3 (Biharia – Borș, între km 59+100 și km 64+450) ale Autostrăzii Brașov – Tg. Mureș – Cluj – Oradea (Autostrada Transilvania), fuseseră câștigate de Asocierea Trameco – Vahostav – Drumuri Bihor – Drum Asfalt – East Water Drillings.

Pentru subsecțiunea Chiribiș-Biharia, cu o valoare de 326,51 milioane de lei, fără TVA (aproximativ 69 milioane euro), termenul contractual pentru proiectare este de 6 luni, iar cel pentru execuție este de 18 de luni.

Subsecțiunea Biharia-Borș are o valoare de 134,22 milioane de lei, fără TVA ( aproximativ 29 milioane euro), o durată de proiectare de 4 luni și o perioadă de execuție a lucrărilor de 15 luni. Pentru ambele secțiuni, perioada de garanție a lucrărilor efectuate a fost stabilită la 10 ani.

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale în primul trimestru din acest an, potrivit datelor prezentate azi de......
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment ...
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, ...
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...