Autostrada Transilvania: CNAIR semnează vineri contractul pentru construcția lotului Chiribiș – Biharia

Vineri, 12 iunie, va fi semnat contractul de proiectare și execuție pentru cei 30 de kilometri ai lotului Chiribiș - Biharia din Autostrada Transilvania, potrivit ministrului Transporturilor Lucian Bode. Lucrările vor fi realizate de către firma orădeană Trameco, aceeași care construiește și lotul vecin, Biharia - Borș.
Anemona Andone - mie, 10 iun. 2020, 09:34
Autostrada Transilvania: CNAIR semnează vineri contractul pentru construcția lotului Chiribiș - Biharia

„Vineri, pe 12 iunie, la Oradea, vom semna contractul de proiectare și execuție (6 luni proiectare, 18 luni execuție), pentru un tronson din Autostrada Transilvania, tronsonul Biharia – Chiribiș”, a spus marți seara ministrul Transporturilor Lucian Bode, în cadrul unui interviu pentru B1 TV.

„De trei ani de zile ne judecăm, în sfârșit primim o decizie definitivă și vineri semnăm contractul pentru încă 30 de kilometri de autostradă”, a continuat șeful Transporturilor.

Contractul pentru lotul Chiribiș – Biharia urmează să fie semnat cu constructorul orădean Trameco, declarat inițial câștigător al licitației. Semnarea contractului este posibilă după ce Curtea de Apel București a respins luna trecută contestația unui alt constructor.

Trameco execută de asemenea și lucrările de pe mini-lotul Biharia – Borș iar în ultimul an s-a situat mai multe luni pe primul loc în topul constructorilor de autostrăzi în funcție de progresele din șantier.

Amintim că pe 2 octombrie 2018, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat câștigătorul licitațiilor pentru construcția Autostrăzii Transilvania, între Chiribiș și Borș. Contractele pentru proiectarea și execuția subsecțiunilor 3C2 (Chiribiș – Biharia, între km 30+550 și km 59+100) și 3C3 (Biharia – Borș, între km 59+100 și km 64+450) ale Autostrăzii Brașov – Tg. Mureș – Cluj – Oradea (Autostrada Transilvania), fuseseră câștigate de Asocierea Trameco – Vahostav – Drumuri Bihor – Drum Asfalt – East Water Drillings.

Pentru subsecțiunea Chiribiș-Biharia, cu o valoare de 326,51 milioane de lei, fără TVA (aproximativ 69 milioane euro), termenul contractual pentru proiectare este de 6 luni, iar cel pentru execuție este de 18 de luni.

Subsecțiunea Biharia-Borș are o valoare de 134,22 milioane de lei, fără TVA ( aproximativ 29 milioane euro), o durată de proiectare de 4 luni și o perioadă de execuție a lucrărilor de 15 luni. Pentru ambele secțiuni, perioada de garanție a lucrărilor efectuate a fost stabilită la 10 ani.

Te-ar mai putea interesa și
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea centralei Nehoiașu 2, parte a amenajării hidrotehnice Siriu-Surduc......
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele ...
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
Debutul pe piață al modelului electric BMW i3 a fost unul dificil, însă acum marca și-a depășit clar rivalii din segmentul ...
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni ...