1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Autostrada Transilvania: CNAIR trebuie să reevalueze ofertele pentru lotul Chiribiș - Biharia, după ce instanța a admis contestația Strabag

Curtea de Apel București a admis pe 15 ianuarie contestația Strabag la licitația pentru proiectarea și execuția lotului 2 Chiribiș – Biharia din tronsonul Suplacu de Barcău – Borș al Autostrăzii Transilvania. Prin urmare, CNAIR trebuie să reevalueze ofertele, în acord cu decizia instanței.

16 ian, 2019 | | ECONOMICA.net

În toamna anului trecut, orădenii de la Trameco au fost declarați câștigătorii loturilor 2 și 3 din tronsonul Suplacu de Barcău – Borș. În decembrie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul cu Trameco pentru lotul 3, Biharia – Borș (5,35 kilometri), de lângă granița cu Ungaria.

Pentru lotul 2 Chiribiș – Biharia (28,55 kilometri), a depus contestație constructorul Strabag. Pe 21 noiembrie, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins-o însă ca nefondată. Strabag s-a adresat mai departe instanței, iar pe 15 ianuarie Curtea de Apel București a admis în parte contestația acestei firme:

"Admite în parte contestaţia formulată de Strabag SRL. Anulează adresa de comunicare a rezultatului procedurii nr. 92/67939/01.10.2018, raportul procedurii de atribuire nr. 13B/4515/01.10.2018, precum şi adresele de comunicare către ofertanţii nr. 1(Asocierea Trameco-Vahostav SK,as-Drumuri şi Poduri Bihor SA-Drum Asfalt SRL-East Water Drillings SRL) şi 2 (Asocierea IC Ictas Insaat Sanayi Ve Ticaret-Tancrad SRL). Obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertelor depuse de ofertanţii clasaţi pe locurile 1 şi, respectiv 2", se arată în decizia instanței.

Mai exact, instanța cere pentru ambii ofertanţi:
- justificarea preţului ofertat pentru articole precum terasamente, poduri și pasaje;
- includerea în preţul ofertat a costului lucrărilor de schimbare a stratului de uzură la 5 ani şi la 10 ani de la recepţia la terminarea lucrărilor;
-asigurarea laboratorului de pe şantier, conform documentaţiei de atribuire(oferta financiară şi tehnică);
- includerea în preţul ofertat şi oferta tehnică a resurselor umane şi a utilajelor conform documentaţiei de atribuire sub aspectul verificării capacităţii de a oferta aceste tipuri de resurse în mod simultan pentru două loturi aflate în procedura de atribuire.

CNAIR a anunţat pe 2 octombrie câștigătorii licitațiilor pentru construcția a încă 33,9 km din autostrada Transilvania, între Chiribiș și Borș.

Contractele pentru proiectarea și execuția subsecțiunilor 3C2 (Chiribiș – Biharia, între km 30+550 și km 59+100) și 3C3 (Biharia – Borș, între km 59+100 și km 64+450) ale Autostrăzii Brașov - Tg. Mureș - Cluj – Oradea (autostrada Transilvania), au fost câștigate de Asocierea Trameco - Vahostav - Drumuri Bihor - Drum Asfalt - East Water Drillings.

Pentru subsecțiunea Chiribiș-Biharia, cu o valoare de 326,51 milioane de lei, fără TVA (aproximativ 69 milioane euro), termenul contractual pentru proiectare este de 6 luni, iar cel pentru execuție este de 18 de luni.

Subsecțiunea Biharia-Borș, are o valoare de 134,22 milioane de lei, fără TVA ( aproximativ 29 milioane euro), o durată de proiectare de 4 luni și o perioadă de execuție a lucrărilor de 15 luni.

Pentru ambele secțiuni, perioada de garanție a lucrărilor efectuate a fost stabilită la 10 ani.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO