1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

Companii

Autostrada Transilvania: Lotul Iernut – Chețani va fi deschis circulației până pe 18 septembrie – surse

Tronsonul Iernut – Chețani din Autostrada Transilvania va fi deschis circulației până pe 18 septembrie, au spus pentru ECONOMICA.NET surse oficiale. Lotul construit de Asocierea Astaldi – Max Boegl are o lungime de aproape 18 kilometri iar pentru darea sa în trafic mai sunt necesare unele lucrări la nodul Chețani, de pe lotul vecin, atribuit constructorului român Straco.

13 sep, 2020 | | ECONOMICA.net

"Lotul Iernut- Chețani va fi deschis până vineri, 18 septembrie, posibil chiar mai devreme", ne-au menționat sursele.

Informația a apărut și pe forumurile de specialitate, inițial pe cel al Asociației Construim România (ASCORO) și a fost preluată ulterior pe cel al Asociaței Pro Infrastructură (API).

"Luni se va deplasa comisia de recepție pe lotul Iernut-Chețani. Se va face recepția la nodul rutier de la Iernut, iar marți se face devierea de trafic la Iernut prin nodul rutier urmând să înceapă finalizarea celor 70 de metri din autostradă, unde actualmente avem un giratoriu. 24 de ore de lucru la foc continuu, conform antreprenorului. Vineri, 18 septembrie este programată darea în trafic a întregului lot de autostradă, inclusiv descărcarea la Chețani, unde se va merge pe plan de management al traficului (adică pe răspunderea constructorului)", spune un membru al forumului ASCORO.

Oficialii de la Transporturi au anunțat anterior că acest lot urma să fie deschis în vară, apoi pe 11 septembrie. Rămâne de văzut dacă noul termen va putea fi respectat.

Lotul Iernut – Chețani din Autostrada Transilvania are o lungime de 17,9 kilometri și este construit de asocierea Astaldi – Max Boegl – Astalrom – Consitrans în baza unui contract în valoare de 437,63 milioane de lei. CNAIR a dat ordinul de începere pe acest proiect în mai 2016.

Amintim că pe 4 septembrie a fost deschis circulației mini-lotul Biharia – Borș din Autostrada Transilvania, de la granița cu Ungaria.

FOTO: Strat de uzură pe lotul Iernut - Chețani, A3 (sursa: T. Luduș, membru al forumului Asociației Pro Infrastructură)

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO