1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

News

Autostrada "Unirii": Comisia pentru transporturi din Camera Deputaţilor a aprobat proiectul pentru realizarea autostrăzii Iaşi-Tîrgu Mureş

Comisia pentru Transporturi a Camerei Deputaţilor a dat marţi raport de admitere cu amendamente proiectului de lege privind aprobarea obiectivului de investiţii autostrada Iaşi - Tîrgu Mureş ("Autostrada Unirii"), stabilind că Ministerul Transporturilor este responsabil pentru coordonarea realizării acestui obiectiv.

23 oct, 2018 | Agerpres

Proiectul de lege privind aprobarea obiectivului de investiţii autostrada Iaşi - Târgu Mureş ("Autostrada Unirii") a fost iniţiat de parlamentari ai PMP şi semnat de reprezentanţi ai tuturor formaţiunilor politice. Proiectul a fost adoptat anterior de Senat.

Potrivit proiectului, se aprobă executarea obiectivului de investiţii autostrada Iaşi - Târgu Mureş, denumită în continuare "Autostrada Unirii". Ea începe la graniţa României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut şi se termină printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov - Borş, în apropierea oraşului Târgu Mureş.

Conform celor adoptate de comisie, obiectivul de investiţii "Autostrada Unirii" se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile, fie prin parteneriat public-privat. În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanţare comunicat de Ministerul Transporturilor.

MT va demara în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii toate procedurile de achiziţie publică pentru realizarea obiectivului de investiţii. MT va fi ministerul responsabil pentru coordonarea realizării obiectivului de investiţii "Autostrada Unirii".

Raportul comisiei urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO