1EUR = 4.7524 RON | Bucureşti 21 º

News

Autostrada Unirii, fără bani în buget: "Acţiune inconştientă şi umilitoare a Guvernului Dăncilă-Dragnea-Vâlcov"

Asociațiile Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Împreună pentru A8 și Moldova Vrea Autostradă critică dur într-un comunicat comun de presă proiectul de buget pentru 2019 prezentat de guvern și reclamă lipsa alocărilor pentru Autostrada A8, Ungheni-Iași-Târgu Mureș, potrivit G4Media.

01 feb, 2019 | ECONOMICA.net

"Alocarea bugetară pentru acest proiect este zero. O nouă acțiune sfidătoare a Guvernului la adresa Moldovei", arată cele trei organizații în comunicatul citat, amintind că legea votată în Parlament anul trecut pentru prioritizarea A8 cere guvernului alocare bugetară anuală.

Reprezentanţii ONG-urilor mai arată că "Guvernul Dăncilă-Dragnea-Vâlcov a ales să continue apăsat șirul de gesturi sfidătoare la adresa a peste patru milioane de români, locuitori ai regiunii, care consideră conexiunea urgentă cu Vestul ca fiind condiția esențială pentru anularea subdezvoltării".

Potrivit acestora, lipsa alocării bugetare amână pe termen nedefinit sau chiar anulează șansa Moldovei, o zonă cu rată de emigrare de 25%, în pericol major de colaps demografic, de a-și regăsi drumul spre bunăstare.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO