1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Proiectele de autostrăzi finanţate cu bani europeni începând din 2017 încoace

Autostrada de Centură Bucureşti Sud, Autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş şi studiile pentru drumuri de mare viteză din Moldova sunt câteva dintre proiectele pentru care au fost semnate contracte de finanţare europeană. Vezi ce proiecte mari de infrastructură rutieră vrea să mai construiască România cu fonduri de la Bruxelles.

15 apr, 2019 | | ECONOMICA.net

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis, la solicitarea unui pasionat de infrastructură, lista cu proiectele pentru care s-a obţinut finanţare europeană din 2017 încoace.

De asemenea, a prezentat şi liste cu proiectele pentru care cererile de finanţare se află în evaluare, precum şi o listă cu proiectele fazate, începute pe programul anterior de finanţare şi continuate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Printre proiectele fazate se numără Autostrada Lugoj - Deva, Autostrada Timişoara - Lugoj, precum şi modernizarea unor drumuri naţionale şi construirea de variante ocolitoare, potrivit listei de mai jos.

Mai departe, lista cu proiecte finanţate începând cu POIM 2014 - 2020 cuprinde proiecte mari precum Autostrada Câmpia Turzii - Târgu Mureş. Contractul de finanţare pentru acest proiect a fost semnat pe 4 decembrie 2017, după cum reiese din lista de mai jos.

Şi pentru Autostrada de Centură Bucureşti Sud s-a semnat contract de finanţare, respectiv pe 29 noiembrie 2018. Pentru acest proiect nou, CNAIR a semnat în 2019 un prim contract de construcţie cu turcii de la Alsim Alarko.

Guvernul vrea să construiască tot pe fonduri europene şi Drumul Expres Craiova - Piteşti şi Podul suspendat peste Dunăre la Brăila, pentru care au fost trimise cereri de finanţare încă de anul trecut.

România a primit finanţare europeană şi pentru realizarea studiilor în baza cărora vor fi construite drumuri de mare viteză în Moldova, precum Focşani - Bacău şi Bacău - Paşcani. Contracte de finanţare europeană au fost semnate şi pentru drumurile de mare viteză Ploieşti - Buzău şi Buzău - Focşani. Acesta vor contecta la final Capitala României de singura provincie istorică a ţării care deocamdată nu are autostrăzi.

CNAIR a mai trimis cereri de finanţare pentru elaborarea studiilor de fezabilitate şi pentru alte proiecte mari, printre care Autostrada Timişoara - Moraviţa, care ar urma să lege România de Serbia. Trimisă pe 17 ianuarie 2019, cererea se află încă în evaluare. Pe 14 martie, CNAIR a lansat licitaţia pentru studiul de fezabilitate.

Tot în evaluare se află şi cererile pentru finanţarea studiilor aferente drumurilor expres Bucureşti - Alexandria, Craiova - Târgu Jiu, Buzău - Brăila, Paşcani - Suceava, Suceava - Siret, Brăila - Tulcea, Tulcea - Constanţa, Focşani - Brăila şi Găeşti - Ploieşti.

CNAIR a mai trimis cereri de finanţare şi pentru revizuirea/completarea studiilor de fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureş - Târgu Neamţ, Autostrada Sibiu - Făgăraş şi Autostrada Făgăraş - Braşov. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO