Autostrăzi prioritare pentru transportatori: A1 Pitești – Sibiu, A7 Ploiești – Suceava, A3 Ploiești – Brașov – DSV Road

Proiectele de infrastructură rutieră cele mai importante pentru transportatorii de marfă sunt Pitești - Sibiu (A1), Ploiești - Suceava (A7) cu legătura către Transilvania, Centura București și Ploiești - Brașov (A3), a declarat pentru ECONOMICA.NET Sergiu Iordache, managerul general al DSV Road, una dintre cele mai mari companii de profil din România.
Anemona Andone - joi, 09 mart. 2023, 22:09
Autostrăzi prioritare pentru transportatori: A1 Pitești - Sibiu, A7 Ploiești - Suceava, A3 Ploiești - Brașov - DSV Road

„Cred că în momentul de față orice proiect de infrastructură care să decongestioneze traficul și să creeze legături mai rapide este benefic pentru România”, a spus șeful subsidiarei din România a grupului danez DSV.

El a menționat că, dacă ar fi să le aleagă pe cele mai importante, le-ar puncta pe cele care sunt și cele mai așteptate:

• Pitești – Sibiu
• Ploiești – Suceava cu legatura către Transilvania
• Centura București
• Ploiești – Brașov

Întrebat despre importanța proiectului din Valea Prahovei pentru transportatorii de marfă, având în vedere că unii contestatari susțin că ar fi o „autostradă de leisure”, managerul general al DSV Road a menționat că alternativele precum DN1A prin Cheia sau trenul nu ar fi unele viabile.

„Am auzit deseori această idee, că nu ar fi nevoie de acea autostradă, care ar fi doar pentru satisfacția turiștilor. Chiar și din perspectiva turismului dacă privim, tot este nevoie. Dar mai mult de atât, legătura dintre sudul și nordul, implicit vestul țării, este deosebit de importantă. La fel, între Constanța, un port cu un potențial mult mare în întreaga regiune, și Brașov, respectiv centrul țării”, a explicat Sergiu Iordache.

Acesta a amintit că, în momentul de față, nu există nicio autostradă care sa treacă munții, astfel că nu suntem în situația în care să spunem că nu avem nevoie de un astfel de drum de mare viteză.

„Dacă ne gândim la alternative, cea pentru traficul de 40 tone (via Cheia) probabil nu va fi viabilă. Calea ferată pentru transportul de marfă aproape că nu există, este ineficientă, iar timpul de tranzit foarte mare”, a subliniat managerul general al DSV Road.

România trebuie să fie în Schengen

Reprezentantul grupului danez a vorbit și despre problema aderării României la spațiul Schengen, una destul de arzătoare pentru transportatorii de marfă ale căror camioane stau întinse pe zeci de kilometri la granițele țării.

„România trebuie să fie în Schengen, a demonstrat că merită să fie acolo și cred că este nevoie de un efort susținut în această direcție. Ne putem implica la nivelul asociațiilor profesionale, prin care să menținem deschise canalele de comunicare cu autoritățile statului. Este însă important să avem un plan de țară, în care toți actorii să fie implicați”, a spus Iordache.

În același timp, acesta consideră că, până la intrarea în Schengen, se pot implementa multe alte măsuri care să reducă impactul. „De exemplu: îmbunătățirea activității în punctele vamale, alocarea de resurse, crearea unor culoare suplimentare de trecere pentru camioane sau puncte vamale suplimentare atât la frontiera cu Ungaria, cât și la cea cu Bulgaria„, a detaliat reprezentantul transportatorului danez.

Acesta a mai spus că România este o piață care încă are un potențial foarte mare de dezvoltare pe sectorul transporturilor. „Cu siguranță un rol crucial îl vor avea și proiectele de infrastructură, precum autostrăzile aflate în dezvoltare, dar și îmbunătățirea legislației în domeniu, simplificarea procedurilor la granițe, ridicarea restricțiilor (intrarea în spațiul Schengen)”, a continuat Sergiu Iordache.

Subsidiara din România a transporatorului danez a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 70 de milioane de euro, iar în 2023 aceasta ar putea crește cu 10%, potrivit estimărilor managerului general.

Grupul danez DSV este unul dintre cei mai mari transportatori de marfă la nivel mondial, fiind prezent în peste 80 de țări cu peste 75.000 angajați și mai mult de 1.600 de birouri, depozite, hub-uri.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...