Autostrăzile A2 şi A 4 şi şapte drumuri naţionale rămân închise. 110 trenuri anulate

Autostrăzile A2, între Bucureşti şi Constanţa, şi A4, între Ovidiu şi Agigea precum şi alte şapte drumuri naţionale rămân închise circulaţiei joi dimineaţă, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. CFR Călători a anulat, joi dimineaţa, un număr de 110 de trenuri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, precizând că menţine măsura de anulare a aproximativ 10% din trenuri, conform datelor publicate pe pagina de Facebook a companiei.
Economica.net - joi, 01 mart. 2018, 07:54
Autostrăzile A2 şi A 4 şi şapte drumuri naţionale rămân închise. 110 trenuri anulate

Drumurile închise sunt DN 22, între Baia şi Ovidiu, DN 22A, între Cataloi şi Hârşova, DN 22D între Măcin şi Caugagia, DN 22F între Horia şi Nalbant, DN 3, între Cuza Vodă şi Cobadin, DN 65A, între Roşiorii de Vede şi Turnu Măgurele şi DN 65 E, între Furculeşti şi Bogdana.

Pe de altă parte, se circulă cu restricţii de tonaj pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe următoarele sectoare de drum naţional: DN 22, între Smârdan şi Baia, DN 22E, Garvan – I.C. Brătianu, DN 3, între Cobadin şi Murfatlar, şi DN 38, între Agigea şi Negru Vodă. Circulaţia autovehiculelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe DN 21A, între Bărăganu şi Ţăndărei, şi DN 3, între Lehliu şi Cuza Vodă.

În perioada 28 februarie, ora 17:00 – 1 martie, ora 05:00, la nivel naţional, drumarii au acţionat cu 905 autoutilaje şi s-au răspândit 2.787,28 tone material antiderapant.

‘Facem din nou apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate’, precizează CNAIR.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/ 264.33.33; 021/ 9360, 0800.800.301, pe pagina de Internet a instituţiei şi pe paginile de Facebook şi Twitter.

CFR Călători: 110 trenuri anulate, joi dimineaţa

CFR Călători a anulat, joi dimineaţa, un număr de 110 de trenuri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, precizând că menţine măsura de anulare a aproximativ 10% din trenuri, conform datelor publicate pe pagina de Facebook a companiei.

Traficul feroviar este deschis la această oră pe toate magistralele de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată condiţiilor meteo nefavorabile. Comandamentele de iarnă ale CFR Infrastructură şi CFR Călători sunt operaţionale şi pentru următoarea perioadă.

‘Măsurile operative care se iau au ca prioritate siguranţa oamenilor şi realizarea legăturilor între marile oraşe, pe magistrale. Acolo unde va fi necesar ne organizăm astfel încât pasagerii să primească ceai cald, sandvişuri, în funcţie de posibilităţile din teren’, precizează compania.

Meteorologii au prelungit până pe 2 martie avertizările Cod galben şi Cod portocaliu de ger valabile la nivelul întregii ţări.

Prognoza arată că până pe 2 martie, va fi Cod portocaliu de temperaturi extrem de scăzute în 29 de judeţe, inclusiv Municipiul Bucureşti, gerul va fi persistent, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 şi -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 şi -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade.

În acelaşi timp, în 13 judeţe din Banat, Transilvania şi Crişana, valul de frig va persista şi se va intensifica pe parcursul nopţilor, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10 – 15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile şi va fi ger, mai ales dimineaţa şi noaptea.

Specialiştii ANM precizează că, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova, local în Maramureş, Transilvania, Muntenia şi Dobrogea, precum şi pe arii restrânse în Oltenia.

Totodată, începând din noaptea de joi spre vineri (1/2 martie) şi până duminică (4 martie) vor fi intervale cu precipitaţii în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sud-vestul şi sudul ţării. La început va ninge, apoi, trecător, vor fi precipitaţii mixte şi se va forma polei.

Te-ar mai putea interesa și
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Ministrul apărării polonez, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a anunţat vineri intenţia guvernului său ca 820 din cele 1.000 de tancuri K2, pentru care Polonia a semnat un contract de achiziţie cu......
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre ...
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme ...
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la cereale
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la ...
Guvernul polonez va plăti fermierilor subvenţii în valoare de 2,1 miliarde de zloţi (516,49 milioane de dolari), pentru ...