Avalanşă de clădiri de birouri scoase la vânzare în Bucureşti. Unele în pandemie, altele dinainte

Nu mai puțin de 10 clădiri de birouri cu valoare de peste 15 milioane de euro fiecare sunt scoase la vânzare pe site-ul consultantului imobiliar Esop Consulting, cel mai valoros fiind, de departe Hermes Business Campus, proiect evaluat la circa 150 de milioane de euro a cărei clădire C, de 30.000 mp este pusă din nou la vânzare de Atenor, după ce a refinanțat proiectul cu circa 80 de milioane de euro. Pe site-ul de vânzari apare și proiectul de 26 de milioane de euro One Victoriei Center deținut de Ionuț Dumitrescu și Omer Susli.
Răzvan Zamfir - mie, 05 aug. 2020, 18:29
Avalanşă de clădiri de birouri scoase la vânzare în Bucureşti. Unele în pandemie, altele dinainte

De altfel, Hermes Business Campus a mai fost pus la vânzare de Atenor, dezvoltatorul proiectului de 80.000 mp din Pipera, dar a fost retras, probabil, din cauza prețului, 150 de milioane de euro, considerat de consultanții imobiliari prea mare pentru România. Acum, după refinanțare, proiectul de birouri a fost pus din nou pe piață.

Un alt proiect care apare la vânzare, cu un preț cifrat în jurul a 30 de milioane de euro, e Art Business Center de 11.000 mp închiriabili, situat în Buzești, și deținut de Hili Properties, proprietarul restaurantelor McDonald’s România, care a cumpărat clădirea de birouri din zona Herăstrău cu peste 30 de milioane de euro, tranzacție ce a avut loc la începutul lunii mai 2017.

Și One Victoriei Center e scos la vânzare, după cum Economica.net a anunțat deja, iar Riverside Tower, de circa 15.000 mp construiți, finalizat în 2009 de Iliotomi Grup, e și el pus la vânzare, pentru o sumă cuprinsă între 20 și 25 de milioane de euro.

Programat spre livrare anul acesta, imobilul office de circa 11.000 mp construiți, Politehnica Business Tower, prima aventură pe piața birourilor a lui Petre Nicolae, cunoscut pentru dezvoltarea a peste 3.000 de apartamente în 25 de proiecte rezidențiale localizate în principal în Sectorul 6, dar atras acum și de alte zone, în special de nordul Bucureștiului, este și el la vânzare cu o sumă în jurul a 20 de milioane de euro.

Omul de afaceri Ionuț Birișiu care a dezvoltat clădirea de birouri Tati Center amplasată pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Capitală, la intersecția cu șoseaua Panduri, a scos-o la vânzare și cere 18 milioane de euro pe imobilul cu o suprafață închiriabilă de 7.833 mp, livrat pe piață în 2006, după cum deja a scris Economica.net.

Citește și: One Victoriei Center, scos la vânzare

Finalizat în 2008, imobilul office Rams Business Center de 17.610 mp construiți e și el pus la vânzare, tot cu o sumă de sub 20 de milioane de euro, iar dezvoltatorul cu capital israelian Hagag a pus la vânzare fosta clădire Centreville de 7.000 mp, redenumită H Tudor Arghezi 21, aflată în renovare până în ultima parte a acestui an, și preluată de Hagag la sfârșitul anului trecut pentru 9 milioane de euro.

De altfel, alături de H Tudor Arghezi 21, și următoarele două clădiri din listă, Excelsior Center din zona Universitate, de 10.000 mp și Union Business Center de 10.000 mp, și amplasat în apropiere de Sala Palatului, au același preț circa 16 milioane de euro.

La toate acestea se adaugă și tranzacțiile despre care s-a scris deja, toate frânate de pandemia de coronavirus, preluarea portofoliului office al NEPI Rockcastle de către AFI Europe, unde discuțiile s-au reluat, după ce tranzacția părea picată, și alte doua negocieri care par să se fi blocat, între Skansa și S Immo pentru Campus 6.2 și Campus 6.3 din Politehnică și cea dintre River Development și un cumpărător rămas necunoscut pentru The Light, tot în Politehnică.

Te-ar mai putea interesa și
Justiția ucraineană a decis confiscarea unor active în valoare de 420 de milioane de dolari aparținând oligarhului rus Mihail Fridman
Justiția ucraineană a decis confiscarea unor active în valoare de 420 de milioane de dolari aparținând oligarhului rus ...
Un tribunal ucrainean a decis luni confiscarea unor active în valoare de 12,4 miliarde de grivne (420 de milioane de dolari) ale oligarhului rus Mihail Fridman, transmite Reuters, relatează......
Comisia Europeană propune noi norme financiare pentru consolidarea bugetului UE
Comisia Europeană propune noi norme financiare pentru consolidarea bugetului UE
Comisia Europeană a propus luni ajustări specifice ale normelor financiare ale Uniunii Europene, cunoscute sub denumirea ...
Profit net de aproape 268 de milioane de lei, în creștere cu 70%, realizat de Transgaz în primele trei luni din 2022
Profit net de aproape 268 de milioane de lei, în creștere cu 70%, realizat de Transgaz în primele trei luni din 2022
Societatea Naţională de Transport al Gazelor Naturale Transgaz a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit ...
Exporturile Gazprom spre statele din Europa au scăzut cu peste 25% de la începutul anului
Exporturile Gazprom spre statele din Europa au scăzut cu peste 25% de la începutul anului
Exporturile Gazprom în ţările din afara Comunităţii Statelor Independente (CIS) au scăzut cu 26,5% în perioada 1 ianuarie ...