UPDATE: Avalanșa de potențiali clienți a blocat site-ul Dacia în prima zi a precomenzilor pentru Spring

Prima zi în care modelul electric Spring poate fi „precomandat” pe site-ul Dacia, 20 martie, a debutat cu o blocare a site-ului companiei. În primele patru ore au fost înregistrate peste 1.500 de precomenzi.
Robert Stan - sâm, 20 mart. 2021, 18:07
UPDATE: Avalanșa de potențiali clienți a blocat site-ul Dacia în prima zi a precomenzilor pentru Spring

În chiar prima zi în care precomezile au fost disponibile pe site-ul mărcii Dacia, parte a grupului francez Renault, sistemul s-a blocat. Conform primelor informații, problema a apărut din cauza numărului mare de potențiali clienți care au încercat să parcurgă configuratorul și să plaseze precomanda, în jurul orei 14 aflându-se pe site, simultan, peste 6.000 de persoane.

Dacă varianta pentru desktop nu returna niciun răspuns la apăsarea butonului „Plasează precomanda”, cea pentru mobil prezenta mesajul „Unele trăsături ar putea să nu funcționeze”. La ora 17.00 site-ul încă „refuza” să permită plasarea unei precomenzi.

Contactați de Economica.net, reprezentanții Dacia au declarat că „interesul major din partea publicului din România pentru primul model electric Dacia a dus la blocarea temporară a platformei online. La ora 14, în momentul deschiderii platformei, erau conectați simultan peste 6.000 de utilizatori. Numărul acestora a urcat la 24.000 înaintea orei 19.00. În primele patru ore au fost înregistrate peste 1.500 de precomenzi”.

Spring, primul model electric Dacia

Începând din 20 martie, Dacia a deschis precomenzile online pentru versiunea „Comfort Plus” a primului său model electric, Spring. Aceasta este disponibilă la prețul cu TVA de 18.100 euro.

Conform site-ului Dacia, prin utilizarea cumulată a tichetelor din programele Rabla Plus și Rabla Clasic, prețul final plătit de un potențial client coboară la doar 7.700 de euro.

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh și poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât și la un Wall Box sau, opțional, la o bornă DC.

Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Dacia Spring beneficiază, în serie, de echipamente de siguranță, printre care, limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Modelul este disponibil, de la lansare, în trei culori – Kaoline White, Cenote Blue și Lightning Silver. La aceasta se va adăuga, ulterior, o a patra opțiune: Goji Red.

Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul și de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.

Ulterior vor fi deschise precomenzile pentru versiunea de echipare „Comfort”, disponibilă la prețul cu TVA de 16.800 euro. O variantă destinată clienților de flote va fi de asemenea disponibilă, la același preț de 16.800 euro (TVA inclus).

Primele livrări sunt programate în cursul lunii septembrie 2021.

Citește și:

– Dacia lansează campania de promovare pentru Spring în mai multe orașe europene
– Prețurile primului model electric al mărcii Dacia pentru România

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...