1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Imobiliare

Avalanşă de proiecte rezidenţiale premium lângă parcul Herăstrău

Zona din apropierea parcului Regele Mihai I (fostul Herăstrău) se umple treptat de blocuri cu locuinţe premium, unele deja finalizate, precum One Charles de Gaulle, altele cu finalizarea probabil în 2019, precum Vida Herăstrău sau Nordis Residence.

12 mai, 2019 | | ECONOMICA.net

Dezvoltatorul One United Properties a finalizat deja, anul trecut, cele 33 de apartamente care compun proiectul rezidenţial One Charles de Gaulle, iar anul acest va livra One Herăstrău Plaza, proiect premium cu 156 de apartmente şi, cel mai probabil, va livra în 2020 One  Herăstrău Towers, care a primit autorizaţia de construcţie la sfârşitul anului trecut.

Potrivit dezvoltatorului, proiectul va include două turnuri cu 151 de apartamente şi o suprafaţă de 32.000 mp şi e amplasat a câteva minute de Herăstrău şi relativ aproape de mallul Promenada, deţinut de NEPI Rockcastle.

Un alt proiect care se apropie de finalizare e Vida Herăstrău, dezvoltat de grupul israelian Villar, prezent încă din 2002 pe piaţa din România. Vida Herăstrău e programat pentru finalizare la sfârşitul acestui an şi include 86 de apartamente cu două, trei şi patru camere, cu suprafeţe cuprinse între 51 mp şi 160 mp, şi o investiţie de circa 11 milioane de euro.

Un alt proiect aflat în proximitatea parcului Herăstrău e Parcului20, dezvoltat de Cordia, divizia rezidenţială a grupului maghiar Futureal. Parcului20 va avea 469 de apartamente destinate segmentului mediu și medium-superior, iar proiectul va fi dezvoltat în două faze. Termenul de finalizare pentru cele 260 de apartamente din prima fază a ansamblului rezidențial, cea pentru care lucrările de construcție au fost demarate, este septembrie 2020, iar cea de-a a doua fază va fi livrată la 8-12 luni după prima etapă.  Peste jumătate din unitățile din Parcului20 se califică pentru achiziția cu TVA de 5%.

La câteva minute de Herăstrău e şi Aviaţiei Park, dezvoltat de Forte Partners, cu 352 de apartamente şi o investiţie de 37 de milioane de euro. Demarat în 2017, proiectul include patru clădiri și se va livra în două etape. Prima fază include două blocuri, 176 de apartamente și studio-uri, care se vor finaliza în termen de 18 luni de la data începerii lucrărilor. În cea de a doua etapă se vor preda următoarele 176 de unități, livrate cu un ecart scurt, de numai 6 luni de la data finalizării primei faze.

În general, zona premium a pieţei rezidenţiale pare a se mişca mai bine decât cea medie, fiind mai puţin afectată de limitarea gradului de îndatorare sau de scumpirea creditării, iar pe piaţă vor apărea circa 500 de apartamente noi în proiecte premium anul acesta.

În prezent, în București există 318 proiecte rezidențiale noi, iar numărul total al unităților locative din aceste proiecte depășește 55.000. Ca număr de unități, sectorul 6 se află pe primul loc, cu 20.000 de apartamente, urmat de sectorul 4, cu 10.300 de apartamente, celelalte sectoare înregistrând sub 10.000 de unități locative noi fiecare. 

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO