1EUR = 4.7228 RON | Bucureşti 30 º

News

Averea Fondului Proprietatea este cu 80% mai valoroasă decât acţiunile proprii

Averea (activele nete ale) Fondului Proprietatea (FP) se poate „cumpăra" la Bursă, odată cu acţiunile FP, la preţuri cu 45% mai mici decât valoarea raportată de Franklin Templeton, administratorul fondului, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

15 iul, 2013 | | ECONOMICA.net

Discountul sau diferenţa dintre cotaţia la bursă a acţiunilor Fondului Proprietatea (FP, 0.6405 lei / titlu) şi valoarea unitară (1,1514 lei pe acţiune) a activelor nete ale acestuia a ajuns la aproape 45%, potrivit datelor la 30 iunie, raportate de Franklin Templeton la BVB luni dimineaţă.

Activele nete totale ale FP sunt de 15 miliarde de lei (14.998 milioane), iar participaţiile la capitalul companiilor din portofoliu au adus Fondului un profit de peste 514 milioane de lei în prima jumătatea a anului, mai ales din dividende.

Valoarea pachetelor de acţiuni la Hidroelectrica, Nuclearelectrica, complexurile energetice, Poşta Română, Compania Naţională a Sării şi la alte acţiuni necotate la bursă depăşeşte  56% din totalul activelor nete.

Fondul Proprietatea avea la 30 iunie peste 857 de milioane de lei în depozite bancare,  cea mai mare parte din acestea urmând să le distribuie ca dividende.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO