Averea lui Berlusconi a crescut în acest an mai repede decât cea a lui Warren Buffet

Averea lui Silvio Berlsconi, controversat politician şi om de afaceri italian, a crescut de la începutul anului cu 26%, la 7,6 miliarde de dolari, mai rapid decât a reuşit să-şi sporească activele miliardarul american Warren Buffet, potrivit Bloomberg.
Economica.net - vin, 09 aug. 2013, 09:00
Averea lui Berlusconi a crescut în acest an mai repede decât cea a lui Warren Buffet

Berlusconi, 76 de ani, a reuşit să-şi crească averea cu 1,5 miliarde de dolari, chiar dacă a primit începând din ianuarie mai multe condamnări în procesele penale în care este judecat.

Senatorul italian se situează în acest an pe poziţia a 33-a în topul celor mai bogaţi 200 de oameni din lume calculat după creşterea procentuală a averii.

Buffet, cu o creştere a averii de 25,7%, la 60,2 miliarde de dolari, se situează cu două locuri mai jos decât Berlusconi.

Avansul averii miliardarului italian a fost susţinut de evoluţia pe bursă a două dintre companiile importante pe care le controlează. Astfel, cotaţia asigurătorului Mediolanum a urcat cu 53%, iar cea a companiei Mediaset de peste două ori.

„Sunt considerat cel mai bun antreprenor italian de după cel de-Al Doilea Război Mondial, de către toată lumea, în toate clasificările. Poţi numi pe altcineva?”, a declarat Berlusconi într-un interviu acordat în februarie postului RAI.

Leonardo Del Vecchio, fondatorul companiei Luxottica, a înregistrat de la începutul anului o creştere a averii de 30%, la 19 miliarde de dolari, notează Bloomberg. Averea lui Michele Ferrero, cel mai bogat italian, a urcat cu 11,5%, la 24,1 miliarde de dolari.

Berlusconi rămâne foarte influent în politica italiană, deşi a fost condamnat pentru fraudă. Fostul premier conduce al doilea mare partid din Parlament, care din aprilie este partener în coaliţia de guvernare condusă de premierul Enrico Letta.

Deşi a primit o sentinţă de patru ani de închisoare, Berlusconi nu va sta probabil nicio zi în spatele gratiilor, având în vedere aglomerarea din penitenciarele din Italia şi clemenţa tradiţională arătată condamnaţilor de peste 70 de ani. Ispăşirea sentinţei va implica, probabil, arest la dimiciliu sau muncă în folosul comunităţii, notează Bloomberg. Cea mai înaltă curte din Italia a respins apelul final al lui Berlusconi la 1 august, însă acesta continuă să-şi susţină nevinovăţia.

De asemenea, Berlusconi a fot găsit vinovat de interceptări ilegale, abuz de putere şi relaţii sexuale cu o prostitituată minoră în cazuri separate. Miliardarul a contestat aceste verdicte.

Averea lui Berlusconi, care include şi clubul de fotbal AC Milan, este administrată de compania de investiţii Fininvest.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...