Aviaţia şi artileria turcă au bombardat poziţii în nordul Siriei – surse

Aviaţia şi artileria turcă au bombardat duminică poziţii ale miliţiei kurde YPG (Unităţile de apărare ale poporului kurd) în nordul Siriei, au indicat surse din domeniul securităţii, în timp ce Turcia continuă o ofensivă peste graniţă lansată săptămâna trecută împreună cu aliaţii săi rebeli din ţara vecină, relatează Reuters.
Economica.net - Dum, 28 aug. 2016, 10:30
Aviaţia şi artileria turcă au bombardat poziţii în nordul Siriei - surse

Nu există deocamdată comentarii din partea miliţiei YPG, dar forţele aliate cu gruparea kurdă au afirmat sâmbătă că nici o miliţie kurdă nu s-a aflat în zonele vizate de către trupele turceşti sau aliaţii lor.

Ankara a indicat că ofensiva este îndreptată împotriva grupării Statul Islamic, dar că are şi drept scop oprirea forţelor kurde care-şi extind teritoriul pe care ele îl controlează.

Duminică, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a afirmat că avioane de război turceşti au bombardat zone de la nord de Manbij, oraş situat la sud de Jarablus, localitate cucerită de către Forţele Democrate Siriene, aliate cu forţele kurde, în această lună în cadrul unei operaţiuni susţinute de către SUA.

Rebelii sirieni, ajutaţi de Turcia, au preluat controlul duminică a două sate de la aliaţi ai Forţelor Democratice Siriene (SDF), susţinute de kurzi, în nordul Siriei, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de Reuters.

Potrivit OSDO, combatanţii Consiliului Militar din Jarablus, aliat al SDF, s-au retras din satele al-Amarna
şi Ayn al-Bayda, deoarece rebelii ajutaţi de tancuri turceşti au avansat în direcţia lor.

Din SDF face parte puternica miliţie kurdă YPG (Unităţile de apărare ale poporului kurd), una dintre ţintele declarate ale intervenţiei Ankarei în războiul din Siria. YPG a anunţat că luptătorii săi s-au retras din zona vizată.

Un comandant al rebelilor a afirmat că rebelii au preluat, de asemenea, controlul satului Dabis.

Te-ar mai putea interesa și
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
Aproximativ 36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, iar 71% consideră esențială bateria de mare capacitate, potrivit unui studiu realizat de Xiaomi în perioada martie-aprilie......
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri şi de personal, ...
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la ...
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...