Avion prăbuşit Franţa – Airbus A320 Germanwings: Victimele provin din 15 ţări

Victimele prăbuşirii în Alpii Francezi a avionului Airbus A320 al companiei low-cost Germanwings sunt din 15 ţări, au anunţat miercuri autorităţile franceze, citate de AFP. Există naţionalităţi confirmate, respectiv argentiniană, australiană, belgiană, britanică, columbiană, daneză, israeliană, japoneză, marocană, mexicană şi olandeză, conform şefului diplomaţiei franceze.
Economica.net - mie, 25 mart. 2015, 13:29
Avion prăbuşit Franţa - Airbus A320 Germanwings: Victimele provin din 15 ţări

Avionul Airbus A320 decolase marţi dimineaţă de pe aeroportul El Prat din Barcelona având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, destinaţia fiind Dusseldorf. Dintre cele 150 de persoane decedate în urma prăbuşirii avionului, sunt cel puţin 72 de germani – potrivit companiei Germanwings.

”Până în prezent am identificat 49 de victime spaniole”, a declarat Francisco Martinez, secretar de stat pentru securitate în guvernul spaniol.

Într-o întâlnire cu ziariştii, şeful diplomaţiei franceze Laurent Fabius a spus că ”principalele naţionalităţi ale victimelor sunt germană şi spaniolă”. ”Există naţionalităţi confirmate, respectiv argentiniană, australiană, belgiană, britanică, columbiană, daneză, israeliană, japoneză, marocană, mexicană şi olandeză’‘, a precizat Fabius.

La rândul său, premierul francez Manuel Valls a evocat printre victime şi ”un american”, scrie Agerpres.

”Încă nu există o listă definitivă, dar acest lucru are legătură cu procedurile companiilor aeriene. În mod normal, cel care trebuie să dea aceste informaţii este statul din care pleacă avionul companiei aeriene, în acest caz Spania, însă trebuie făcute şi verificări”, a explicat Fabius.

”Companiei Lufthansa şi autorităţilor spaniole le revine responsabilitatea de a furniza toate aceste date, sper cât mai rapid posibil”, a afirmat la rândul său Manuel Valls.

Cel puţin trei britanici se aflau la bord

Cel puţin trei britanici se aflau la bordul avionului Airbus A320 al companiei germane Germanwings care s-a prăbuşit marţi în Alpii francezi cu 150 de persoane la bord, a declarat miercuri ministrul britanic de externe Philip Hammond, informează AFP.

‘Noi credem în prezent că trei britanici şi-au pierdut viaţa în această tragedie, însă nu putem exclude posibilitatea să mai existe şi alte victime britanice’, a mai spus Hammond pentru canalul de televiziune Sky News.

‘Am contactat familiile celor care au fost identificaţi. Suntem de asemenea în contact cu autorităţile franceze, germane şi spaniole şi vom face un alt anunţ imediat ce vom avea mai multe informaţii’, a mai spus el.

După ce a traversat zone cu turbulenţe deasupra Mării Mediterane, avionul a intrat în spaţiul aerian francez, unde condiţiile meteo erau optime. Deasupra Alpilor Francezi, aparatul a intrat într-o coborâre abruptă ce a durat circa 8 minute, iar când a ajuns la o altitudine de circa 2.000 de metri a dispărut de pe radare la ora locală 10.53 (09.53 GMT), moment în care controlorul de trafic aerian a declarat stare de urgenţă.

Te-ar mai putea interesa și
Racordarea la rețelele de gaze și electricitate, gratuită, obligatorie și în 90 de zile, a intrat în blocaj. Ministrul Energiei și companiile de distribuție caută soluții
Racordarea la rețelele de gaze și electricitate, gratuită, obligatorie și în 90 de zile, a intrat în blocaj. Ministrul ...
Ministrul Energiei admite că, din cauza legislației adoptate anul trecut, cererile de racordare la rețele au explodat, iar dezvoltările sunt acum blocate. Virgil Popescu s-a întâlnit azi cu......
Rata de vaccinare împotriva COVID-19 în București este de 23%
Rata de vaccinare împotriva COVID-19 în București este de 23%
Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, ...
STB, obligată în instanță să cumpere tramvaie de la Pașcani, deși Nicușor Dan s-a opus achiziției
STB, obligată în instanță să cumpere tramvaie de la Pașcani, deși Nicușor Dan s-a opus achiziției
Societatea de Transport București (STB) este obligată să continue licitația pentru 40 de tramvaie de 18 metri, în urma ...
CCR: Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului grav bolnav şi după vârsta de 16 ani
CCR: Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului grav bolnav şi după vârsta de 16 ani
Curtea Constituţională a României a admis, marţi, o sesizare a Avocatului Poporului şi a decis că, în cazul copilului ...