1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Aviva Investors a ieşit de pe piaţa imobiliară din România. Valad Europe a preluat portofoliul de proprietăţi industriale

Valad Europe a preluat intregral un portofoliu de 22 de proprietăţi industriale de la Aviva Investors, inclusiv în România, a anunţat compania. 

25 mar, 2016 | | ECONOMICA.net

Valad Europe a preluat participaţia pe care Aviva Investors o avea în fondul de investiţii închis Central European Industrial Fund (CEIF), administrat de un parteneriat creat acum 11 ani de către cele două companii. Valad se ocupa de gestionarea activelor, în timp ce Aviva Investors se ocupa de administrarea fondului. 

Aviva Investors este parte din grupul Aviva şi administrează un portofoliu de active 246 de miliarde de lire sterline. 

Prin fondul CEIF, cele două companii deţin trei proiecte industriale în România, cel mai efervescent segment din imobiliare. 

Ca parte a acestei tranzacţii, banca pbb Deutsche Pfandbriefbank a refinanţat un împrumut de 160 milioane de euro, care înlocuieşte o facilitate de credit în valoare de 169 de milioane de euro atrasă de la aceeaşi bancă în urmă cu trei ani.

EIF deţine 22 de proprietăţi logistice în Polonia, Ungaria, România şi Republica Cehă, cu un total de 620.000 de mp de spaţii de depozitare.

Valad Europe, care administrează un portofoliu de 47 miliarde de euro, va continua să administreze proprietăţile industriale şi va prelua gestionarea investiţiilor.

"Achiziţia şi extinderea CEIF este un rezultat bun care vine într-un moment în care este cerere puternică pentru staţii industriale şi logistice în Europa Centrală şi de Est", spune Thierry Leleu, Head of Funds Management în cadrul Valad Europe.

Pe piaţa locală, Valad Europe deţine trei proprietăţi cu o suprafaţă închiriabilă de 116.000 mp în parcurile A1 Business Park, A1 Business Park Gamma şi Domneşti Business Park.

În decembrie 2012, Aviva Investors şi Valad Europe au obţinut o extindere cu trei ani a împumutului de 169 de milioane de euro luat de la pbb Deutsche Pfandbriefbank.

Fondul de investiţii australian Cromwll Property Group a preluat Valad Europe anul trecut de la americanii de la Blackstone, cel mai mare fond de private equiy din imobiliare, cu active de peste 93 de miliarde de dolari. Balckstone, în schimb, a cumpărat portofoliul de spaţii logistic al Immofinanz, inclusvi proprietăţile din România. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO