1EUR = 4.7340 RON | Bucureşti 30 º

Imobiliare

Aviz pentru vânzătorii de locuinţe: Tinerii care caută o casă în Bucureşti îşi reduc bugetul de achiziţie

Persoanele sub 35 de ani care caută să cumpere o locuinţă în Capitală şi-au redus în ultimele nouă luni bugetele de achizţie cu circa 10.000 de euro. Creşte cererea pentru apartamentele de două camere, şi scade pentru cele de trei, potrivit unui studiu.

16 sep, 2016 | ECONOMICA.net

Cei care îşi caută o locuinţă în Bucureşti nu vor să cheltuiască mai mult de 81.000 de euro pentru zona centrală, potrivit unui studiu ImoResearch, realizat la cererea portalului DezvoltatorImobiliar.ro. Cifrele arată şi că oamenii sunt dispuşi să dea cel mult 68.000 de euro pentru o locuinţă dintr-o zonă semicentrală a Capitalei, 58.000 de euro pentru cartierele limitrofe şi maximum 65.000 de euro pentru o locuinţă din apropierea Bucureştiului, potrivit aceluiaşi studiu.

"Tinerii până în 35 de ani caută, în principal, apartamentele cu două şi trei camere, în vreme ce, după această vârstă, cumpărătorii devin interesaţi de locuinţe spaţioase şi se orientează către case şi vile. Studiul realizat de DezvoltatorImobiliar.ro indică o scădere a bugetului alocat pentru achiziţia unei locuinţe. Dacă la finalul anului trecut, tinerii căutau locuinţe cu preţuri între 50.000 şi 70.000 de euro, intervalul a coborât acum la 40.000 – 60.000 de euro", susţine Adriana Gheorghe, Marketing Manager DezvoltatorImobiliar.ro. În topul preferinţelor cumpărătorilor sunt apartamentele cu două camere, care înregistrează o creştere faţă de anul trecut, cu 8%. Nu de aceeaşi atenţie se mai bucură apartamentele cu trei camere, a căror cerere s-a redus cu 13%.

Târg imobiliar online

Cum 97% dintre români caută mai întâi online o locuinţă, şi abia apoi trec la vizionat, cei de la DezvoltatorImobiliar.ro vor lansa în luna martie, timp de o săptămână, Târgul Imobiliar Online din România – TIOR.

Peste o sută de ansambluri rezidenţiale din toată ţara vor fi prezentate virtual, pentru ca cei interesaţi să poată trăi experienţa unei vizite adevărate, din confortul propriei locuinţe. Estimăm peste 200.000 de vizitatori, un număr incomparabil cu orice târg imobiliar clasic”, mai spune Adriana Gheorghe.

Programul târgului va fi între orele 10.00 - 20.00, deci acelaşi ca al unui târg clasic, numai că totul se va desfășura online, din fața laptopului, a tabletei sau a telefonului. “La TIOR, vizitatorii vor găsi cea mai largă gamă de locuinţe noi. Acestea vor fi prezentate într-un mod accesibil, complex, dar mai ales complet: tururi virtuale, filmări aeriene, prezentări video, dar și flyere, pliante sau mape de prezentare. Una dintre inovaţiile Târgului Imobiliar Online Român - TIOR este interacţiunea privată directă dintre expozant și vizitator, cu ajutorul unui chat online, completează Adriana Gheorghe, Marketing Manager DezvoltatorImobiliar.ro.

Târg Imobiliar Online din România – TIOR se lansează pe 1 martie 2017 şi va fi deschis timp de 8 zile. Va fi disponibil la adresa http://www.dezvoltatorimobiliar.ro/targul-imobiliar-online.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO