Avocaţii de la „Boştină şi Asociaţii” au obţinut încă o anulare a unei corecţii pe fonduri europene

Casa de avocatură "Boştină şi Asociaţii" a mai obţinut în instanţă anularea unei corecţii financiare dispuse de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului - Direcţia Generală Constatare şi Stabilire Nereguli Fonduri Europene, de această dată asupra finanţării europene acordate municipiului Râmnicu-Vâlcea în cadrul proiectului privind realizarea „Arterei de legătură între str. Ştirbei Voda şi str. Morilor, inclusiv podul peste râul Olăneşti”. Aceasta este cea de-a cincea anulare a unei corecţii pe fonduri europene pe care avocaţii de la Boştină au obţinut-o din decembrie până acum.
Cristina Şomănescu - mie, 24 apr. 2013, 12:26
Avocaţii de la

Echipa care a reprezentat în instanţă Primăria Râmnicu Vâlcea a fost formată din avocatul partener Cătălin Gâscan şi avocatul senior Alexandru Sandu.

„Este încă o corecţie financiară pe finanţări europene pe care reuşim să o câştigăm în instanţă pentru clienţii noştri şi faptul că am reuşit acest lucru la instanţe diferite, din regiuni geografice diferite constituie un semn pozitiv al unificării practicii judiciare în acest domeniu”, spune avocatul partener Cătălin Gâscan.

Tribunalul Vâlcea a admis contestaţia formulată de avocaţii de la „Boştină şi Asociaţii” în numele Municipiului Râmnicu-Vâlcea, dispunând anularea notei de constatare a neregulilor şi de stabilire a corecţiilor financiare întocmite de Direcţia Generală Constatare şi Stabilire Nereguli Fonduri Europene din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, precum şi a deciziei Comisiei de Soluţionare a Contestaţiilor din cadrul aceleiaşi instituţii centrale.

Municipiul Râmnicu Vâlcea a beneficiat de un contract de finanţare nerambursabilă pentru proiectul privind realizarea „Arterei de legătură între str. Ştirbei Vodă şi str. Morilor, inclusiv podul peste râul Olăneşti”, proiect în curs de implementare.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului – Direcţia Generală Constatare şi Stabilire Nereguli Fonduri Europene a derulat o verificare asupra procedurilor de achiziţie publică a serviciilor atribuite în baza contractului de finanţare, în urma căreia a întocmit nota de constatare a neregulilor şi de stabilire a corecţiilor financiare, prin care a stabilit o corecţie financiară în cuantum de 5% din valoarea contractului de lucrări.

În motivarea notei de constatare nereguli, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului – Direcţia Generală Constatare şi Stabilire Nereguli Fonduri Europene invocase nesocotirea condiţiilor de elaborare a cerinţelor minime de calificare prevăzute de legislaţia în materia achiziţiilor publice, considerând că cerinţele minime impuse prin documentaţia de atribuire ar fi fost nelegale şi restrictive.

Aceasta este cea de-a cincea anulare a unei corecţii pe fonduri europene pe care avocaţii firmei de avocatură „Boştină şi Asociaţii” au obţinut-o, din decembrie 2012 până acum.

Vă amintim că în ianuarie 2013, avocaţii de la „Boştină şi Asociaţii” au obţinut anularea unei corecţii pe fonduri UE de peste 6,7 milioane lei dispuse de Ministerul Mediului şi Pădurilor în cadrul proiectului de reabilitare şi extindere a reţelelor de distribuţie a apei şi de canalizare menajeră în Mediaş.

În luna decembrie 2012, firma de avocatură „Boştină şi Asociaţii” a obţinut în instanţă anularea a două corecţii pe fonduri europene.

Vorbim despre anularea unei corecţii pe fonduri UE de peste 4 milioane de lei, dispuse de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) împotriva Consiliului Judeţean Covasna, în cadrul contractului de reabilitare drum judeţean DJ 121 Covasna-Zăbala-Imeni-Catalina-Tîrgu Secuiesc şi de anularea unei corecţii de peste 11 milioane de lei, dispuse de MDRT împotriva Consiliului Judeţean Maramureş, în cadrul proiectului de reabilitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia-Mare.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Cu două românce numite recent în conducere, liderul regional în asigurări de sănătate iese la cumpărături. Ce ținte are în România
EXCLUSIV Cu două românce numite recent în conducere, liderul regional în asigurări de sănătate iese la cumpărături. ...
Medihelp, cel mai mare furnizor de asigurări internaționale de sănătate din Europa Centrală și de Est, vrea să se dezvolte în România și pe zona asigurărilor de sănătate cu acoperire......
Model de completare a declaraţiei unice pentru diferenţa de CASS datorată de persoana fizică cu venituri extrasalariale din mai multe surse, pentru care firma i-a reţinut deja CASS în 2023
Model de completare a declaraţiei unice pentru diferenţa de CASS datorată de persoana fizică cu venituri extrasalariale ...
Oamenii care au avut doar venituri extrasalariale în 2023, iar de la una dintre firmele cu care au colaborat au încasat ...
Alin Tapalagă, Porsche Inter Auto: Este momentul oportun pentru deschiderea unui al doilea centru Porsche în țară
Alin Tapalagă, Porsche Inter Auto: Este momentul oportun pentru deschiderea unui al doilea centru Porsche în țară
Compania care reprezintă marca premium Porsche în România demarează construcția unui al doilea centru integrat în România, ...
Bihor: S-a deschis circulația pe noua centura Sântandrei, prima dintre cele șapte centuri noi construite de CJ
Bihor: S-a deschis circulația pe noua centura Sântandrei, prima dintre cele șapte centuri noi construite de CJ
Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Bihor a anunţat, duminică, deschiderea traficului pe Centura Sântandrei, un drum ...