1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Companii

Azi se vinde din hotelul de 5 stele Marriott din Bucureşti

Participaţia de 35% pe care ONT Carpaţi o deţine la hotelul Marriott din Bucureşti va fi vândută la licitaţie pentru 22 de milioane de euro. În aceeaşi sumă este inclusă şi o creanţă de 150 de milioane de lei pe care ONT o are la Marriott

10 iun, 2013 | | ECONOMICA.net

Lichidatorul judiciar al ONT Carpaţi vinde 35% din participaţia pe care firma aflată în faliment o deţine la compania care administrează hotelul de cinci stele Marriott din Bucureşti, casinoul, parcarea şi Academia de Sănătate din aceeaşi incintă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 22,3 milioane de euro, exclusiv TVA.

În această sumă intră şi o creanţă pe care ONT Carpaţi o deţine asupra societăţii de administrare a Marriott, Societatea Companiilor Hoteliere Grand, în valoare nominală de 150 de milioane de lei(circa 35 de miloane de euro).

Potrivit explicaţiilor oferite de un reprezentant al lichidatorului, s-a luat decizia vânzării la pachet, şi la un discount semnificativ, a creanţei şi a participaţiei  în ideea de a face oferta mai atractivă pentru un potenţial investitor. „Ca acţionar semnificativ şi deţinător a celei mai mari creanţe la hotel, viitorul investitor va putea avea o poziţie puternică în Adunarea Generală a Acţionarilor Marriott”, ne-a declarat reprezentantul lichidatorului.


Lichidatorul, VF Insolvenţă SPRL, mai vinde şi hotelul New Montana de 4 stele din Sinaia pentru 12,13 milioane de euro, celălalt activ pe care îl are ONT Carpaţi.

Ambele active vor fi scoase la licitaţie, la adresa lichidatorului, în data de 10.06.2013, ora 15.30, iar daca nu vor fi adjudecate, vor mai exista două runde de licitaţie în 12 iunie şi în 14 iunie. Caietele de sarcini pentru fiecare dintre cele două active scoase la licitaţie costă 5.000 de euro iar garanţia de participare este de 2 milioane de euro pentru fiecare activ.

Cel mai mare creditor al ONT Carpaţi, şi proprietar cu 93% din acţiuni, este Bank of Cyprus prin vehiculul Gosman Properties. Instituţia bancară va fi primul beneficiar din vânzarea celor două active ale ONT Carpaţi. Fosta companie de turism a statului a intrat în faliment în luna decembrie a anului trecut.

Societatea Companiilor Hoteliere Grand este deţinută în proprţie de 65% de compania austriacă de construcţii STRABAG, sub licenţă JW Marriott.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO