Bădălău: Premierul e supărat că unele lucruri nu funcţionează în Guvern. Nu a fost niciun scandal, sunt discuţii

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat, marţi, că premierul Mihai Tudose e supărat că unele lucruri nu funcţionează în Guvern, dar că nu a fost niciun scandal, ci sunt discuţii.
Economica.net - mar, 10 oct. 2017, 12:28
Bădălău: Premierul e supărat că unele lucruri nu funcţionează în Guvern. Nu a fost niciun scandal, sunt discuţii

‘Nu a fost niciun scandal, sunt discuţii. (…) Premierul e extrem de supărat şi dânsul consideră că unii miniştri au încetinit ritmul’, a afirmat Bădălău la sediul PSD, în urma unei întâlniri la care au luat parte preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, şi premierul Mihai Tudose.

Întrebat de ce a fost necesară o discuţie a premierului Mihai Tudose cu preşedintele Klaus Iohannis, înainte de întâlnirea de la sediul PSD, Bădălău a replicat că astfel de întrevederi reprezintă o normalitate.

‘Nu, întrebarea asta nu am avut-o, dar dânsul, e normal, pe domeniile sensibile – pe apărare, pe externe -, să aibă discuţii cu domnul preşedinte. Asta e o normalitate. La noi poate că nu e o normalitate. (…) E normal să se întâlnească cu preşedintele ţării şi să discute’, a precizat el.

El infirmat că ar exista o ruptură între premier şi preşedintele PSD.

‘Sunt la masă amândoi. Cum să fie ruptură? Discută, chiar amical. (…) Nu relaţiile personale contează aici. Contează relaţiile profesionale, ceea ce discutăm din punct de vedere politic şi administrativ’, a adăugat el.

Bădălău a mai precizat că unele sondaje nu reflectă realitatea. Preşedintele executiv al PSD a subliniat că premierul Mihai Tudose nu i-a spus niciodată că ar intenţiona să îşi dea demisia şi a menţionat că luni a avut o discuţie de două ore şi jumătate la Guvern cu prim-ministrul.

Orban: Dacă premierul nu îi va scoate din Guvern pe miniştrii cu probleme, iniţiem moţiune de cenzură

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat marţi că liberalii iau în calcul iniţierea unei moţiuni de cenzură în cazul în care premierul Mihai Tudose nu îi va demite din Guvern pe miniştrii ‘cu probleme’.

‘Îl somăm pe Tudose să nu mai facă pe viteazul la televizor, să nu mai voteze în Biroul sau în conducerea PSD pentru menţinerea în funcţii a miniştrilor cu probleme penale şi îl somăm să iniţieze, pentru că are atribuţiile constituţionale, fără să mai ceară voie de la Dragnea, scoaterea, evacuarea din Guvern pe scara de urgenţă a miniştrilor cu probleme, indiferent că sunt probleme penale, probleme de plagiat sau că sunt probleme de analfabetism sau de incompetenţă crasă. În cazul în care nu va iniţia scoaterea din Guvern a tuturor miniştrilor cu probleme, luăm în calcul iniţierea unei moţiuni de cenzură’, a declarat Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

El a spus că PNL îi dă premierului un termen ‘rezonabil’ pentru a renunţa la miniştrii ‘cu probleme’.

‘Evident, un termen rezonabil de o săptămână, zece zile’, a precizat Orban.

Liderul PNL a susţinut că există oportunităţi de a putea obţine voturi pentru moţiunea de cenzură.

‘Am văzut că UDMR-iştii sunt cam supăraţi pe PSD, pentru că Dragnea le-a tras ţeapă. (…) Normal că vom discuta cu toată lumea în momentul în care vom iniţia moţiunea de cenzură şi vom strânge semnături şi vom deschide lista de semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură către toţi parlamentarii’, a afirmat preşedintele PNL.

În opinia sa, PSD nu mai are nicio legitimitate pentru guvernarea României.

‘Singura soluţie posibilă este scoaterea de la putere a acestui grup toxic pentru România şi reîntoarcerea la popor prin alegeri anticipate’, a adăugat Orban.

Liderul PNL a afirmat că situaţia din România reclamă moţiunea de cenzură în cazul în care PSD ‘se încăpăţânează să ţină în funcţii oameni care distrug imaginea’ ţării. El a vorbit despre situaţia ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb: ‘Nimeni nu va mai credita un astfel de ministru asupra căruia există o cerere de urmărire penală’.

Ludovic Orban a menţionat că se poate ajunge la alegeri anticipate după căderea a două Guverne, susţinând că există şanse în acest caz.

‘Văzând ce fac şefii lor, ar trebui ca majoritatea parlamentarilor să le dea un brânci pe scări, nicidecum să-i mai sprijine în funcţii’, a declarat Orban.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat principalii indicatori financiari. Astfel, grupul a raportat pentru anul......
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...