1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 8 º

Investiţii

Badea, ASF: Pentru ca România să se dezvolte, avem nevoie de o piaţă de capital care să crească în adâncime

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Leonardo Badea, susţine că pentru dezvoltarea României este nevoie mai mult ca oricând de o piaţă de capital care să crească în adâncime, care să dezvolte şi să ofere posibilitatea folosirii inclusiv a produselor derivate.

04 oct, 2018 | Agerpres

"Pentru ca România să se dezvolte, avem nevoie mai mult ca oricând de o piaţă de capital care să crească în adâncime, de o piaţă de capital dezvoltată, care să dezvolte şi să ofere posibilitatea folosirii inclusiv a produselor derivate. În acest sens, observăm că au existat o serie de rezultate bune în ceea ce priveşte emisiunea de obligaţiuni listate care începe să dea roade. A existat din acest punct de vedere un interes atât din partea Bursei de Valori, a Ministerului de Finanţe, a Autorităţii de Supraveghere Financiară de a încuraja acest lucru, să avem tranzacţionate obligaţiuni, piaţa obligaţiunilor fiind foarte importantă pentru investitorii instituţionali din România, iar emisiunile listate la Bursa de Valori aduc un plus de transparenţă şi lichiditate, atât pentru investitori, dar şi pentru piaţa OTC", a spus Leonardo Badea, într-o dezbatere organizată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi ASF.

Badea a subliniat că piaţa de capital din România a consemnat o serie de progrese în ultima perioadă, iar toţi actorii pieţei doresc ca aceasta să obţină statutul de piaţă emergentă.

"De asemenea, aş vrea să subliniez faptul că în ultima perioadă Bursa de Valori şi comunitatea pieţei de capital au avut un proiect forate important. De fapt, au fost mai multe proiecte care s-au grupat într-un proiect importat şi anume rezolvarea problemei pieţei Rasdaq şi fuziunea celor două burse. Nu a fost uşor deloc", a afirmat şeful ASF.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO