Banca Carpatica şi-a adâncit pierderea cu 22% în primele nouă luni

Banca Comercială Carpatica (BCC) a înregistrat o pierdere de 26,5 milioane lei în primele nouă luni ale acestui an, cu 22% mai mare decât cea raportată în perioada similară din 2014, în timp ce veniturile nete au scăzut cu 19%, la 81,3 milioane de lei, potrivit unui comunicat al băncii, publicat vineri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Economica.net - vin, 30 oct. 2015, 13:05
Banca Carpatica şi-a adâncit pierderea cu 22% în primele nouă luni

În primele nouă luni din 2014, Banca Comercială Carpatica raportase o pierdere de 21,7 milioane de lei.

Potrivit sursei citate, în primele nouă luni ale acestui an, Banca Carpatica a înregistrat venituri nete de 81,3 milioane lei, în scădere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când se ridicau la 100,9 milioane lei, în principal ca urmare a veniturilor mai scăzute din dobânzi şi activele financiare.

‘Veniturile nete din activitatea comercială în 2015 indică o creştere de 15% a performanţei raportată la aceeaşi perioadă a anului 2014 (62,1 milioane lei în primele nouă luni ale lui 2015 comparativ cu 54,1 milioane lei în primele nouă luni din 2014), urmare a reducerii volumului de provizioane înregistrate în primele nouă luni ale anului 2015 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut’, se menţionează în comunicat.

Banca Comercială Carpatica a raportat pentru primele nouă luni cheltuieli operaţionale de 107,7 milioane lei, în scădere cu 10% (12,3 milioane lei) comparativ cu primele nouă luni din 2014. Potrivit băncii, creditele acordate clienţilor, ca valoare netă, au înregistrat o scădere cu 17%, până la 863 milioane lei, comparativ cu finalul anului 2014, datorată în principal rambursărilor de credite şi nivelului scăzut al creditării determinată de lipsa capitalului.

Totodată, depozitele atrase de la clientelă în primele nouă luni au înregistrat o scădere cu 4% (115 milioane lei) comparativ cu 31 decembrie 2014.

‘Raportul credite/depozite de 40%, comparativ cu 52% la 31 decembrie 2014, reflectă excesul de lichiditate care constituie baza pentru creşterea viitoare’, se mai precizează în comunicat.

La data de 27 iunie 2015, banca a informat despre iniţierea unor discuţii pe bază de exclusivitate cu JC Flowers, cu privire la o infuzie de capital în valoare de 110 milioane de lei.

‘La începutul lunii septembrie, JC Flowers a semnat un acord de vânzare-cumpărare cu un grup de acţionari care deţin 57% din acţiunile băncii. În cadrul AGEA din 9 octombrie, acţionarii băncii au reiterat suportul lor pentru ca JC Flowers să devină noul acţionar principal al băncii. Între timp, banca a finalizat cu succes acţiunea de diminuare a capitalului social conform aprobării AGA şi a întreprins demersuri pentru derularea în perioada 3 noiembrie – 3 decembrie a exercitării drepturilor de preferinţă în cadrul majorării de capital’, a afirmat directorul general, Johan Gabriels.

Banca Comercială Carpatica este o instituţie financiară cu capital social majoritar românesc, ale cărei acţiuni sunt listate la categoria întâi a Bursei de Valori Bucureşti. Înfiinţată la Sibiu în 15 iulie 1999, BCC este o bancă românească cu o reţea teritorială de 129 de unităţi cu acoperire naţională.

Te-ar mai putea interesa și
Romeo Ghica, Hercesa: Cea mai mare parte a cererii este pentru apartamentele care se încadrează în plafonul de TVA de 9%
Romeo Ghica, Hercesa: Cea mai mare parte a cererii este pentru apartamentele care se încadrează în plafonul de TVA de 9%
Dezvoltatorul imobiliar Hercesa România demarează lucrările de construcție la cel de-al doilea bloc de apartamente din proiectul Stellaris de lângă stadionul Steaua. Peste 80% din apartamentele......
Promelek XXI mizează pe un avans cu 25% al business-ului pe segmentul soluțiilor de energie regenerabilă
Promelek XXI mizează pe un avans cu 25% al business-ului pe segmentul soluțiilor de energie regenerabilă
Promelek XXI își propune să capitalizeze pe oportunitățile din programele PNRR și AFM, punând accent pe soluțiile ...
Depozitele la bănci au crescut cu 4,5%, în martie 2024 – date BNR
Depozitele la bănci au crescut cu 4,5%, în martie 2024 – date BNR
Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în luna martie 2024 cu 0,3% faţă de luna anterioară, până ...
Tesla promite noi maşini, „mai accesibile”, chiar dacă a renunţat la low-cost-ul Model 2
Tesla promite noi maşini, „mai accesibile”, chiar dacă a renunţat la low-cost-ul Model 2
Constructorul american de automobile electrice Tesla a anunţat, marţi seara, că va introduce noi modele la începutul ...