1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

Finanţe şi bănci

Veşti bune pentru nemţi. Banca centrală a îmbunătăţit prognozele economice pentru acest an şi pentru 2014

Banca centrală a Germaniei, Bundesbank, a îmbunătăţit vineri estimările privind creşterea economică pentru acest an şi pentru 2014, evidenţiind astfel evoluţia divergentă a statelor membre ale zonei euro.

06 dec, 2013 | Mediafax

Economia Germaniei va creşte cu 0,5% în acest an şi cu 1,7% anul următor, arată noile prognoze ale Bundesbank. Anterior, banca lua în calcul un avans al PIB de 0,3% pentru acest an şi de 1,5% pentru anul următor.

Pentru anul 2015, instituţia financiară anticipează o accelerare la 2% a celei mai mari economii europene, potrivit Reuters.

"Economia Germaniei este în stare bună - rata şomajului este scăzută, numărul de angajaţi este în urcare, iar creşterea salarială revine la normal", a declarat preşedintele Bundesbank, Jens Weidmann.

Germania a fost în ultima perioadă un motor important al recuperării în zona euro, aflată în încetinire, în contextul datelor macroeconomice mai slabe din Franţa şi Italia.

Îmbunătăţirea estimărilor economice a fost determinată în principal de cererea internă şi mai puţin de exporturi, situaţie susţinută de dobânzile reduse şi creşterea veniturilor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO