1EUR = 4.8736 RON | Bucureşti 8 º

Finanţe şi bănci

Banca centrală a Germaniei a repatriat 37 de tone de aur

Bundesbank, Banca centrală a Germaniei, a repatriat în cursul acestui an aproape 37 de tone de aur de la depozitele din New York şi Paris la sediul său din Frankfurt, transmite Reuters.

24 dec, 2013 | Agerpres

Aurul repatriat are o valoare de 1,1 miliarde de euro , a declarat marţi preşedintele Bundesbank, Jens Weidmann, pentru cotidianul german ' Bild'.

'Nu am transfera aurul în Germania pentru că ne îndoim că este cu adevărat acolo ', a subliniat Weidmann, adăugând că motivul care a stat la baza mutării este noul concept de depozitare al Băncii centrale a Germaniei, în vederea creşterii a stocurilor de la Frankfurt.

O companie de securitate s-a ocupat de transportul lingourilor de aur (cu o greutate de 12,5 kg fiecare), care au ajuns la Frankfurt după ce au fost transportate cu avionul şi camionul. Aceasta a fost 'o provocare logistică mare ', a spus Weidmann, adăugând că ' totul a mers ca pe roate '

Cea mai mare parte a rezervelor de aur ale Germaniei (aproape 3.400 de tone ) sunt stocate în străinătate, mai ales la Rezerva Federală a SUA . La începutul acestui an, Bundsbank a anunţat că până în 2020 intenţionează să repatrieze aproape 700 de tone din rezervele de aur din străinătate.

În prezent, doar 31% din rezervele de aur ale Germaniei se află la Trezoreria Bundesbank din Frankfurt, 11% se găsesc la Paris, 13% la Londra şi 45% la New York.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO